Nu är jag tillbaka!

Heej! Som ni märkt tog jag en liten bloggpause i några dagar. Har ingen riktig anledning egentligen, bara kände för det. Tänkte iallafall rabbla upp allt jag gjort. 
 

Den 23/12

Dagen började med att jag o pappa åkte till frölunda torg (shoppingcenter i gbg) för att kolla runt lite och så. Efter ett tag kom vi på att jag faktiskt kunde passa på att göra synundersökning eftersom jag ändå behövde göra det någon gång under dagarna här i Sverige. Så det gjorde jag och det visade sig att jag faktiskt behövde glasögon eller linser på heltid... Även om jag förväbtade mig det eftersom jag faktiskt inte alls ser bra på långt håll så blev jag liiiite chockad när optikern sa det. Så nu är det bara för mig att börja leta efter glajjor! Provade några olika par på torget men tog snabbt av dem. Jag passar verkligen inte i glasögon. Efter några timmar på torget åkte vi hem igen. När vi parkerade bilen såg vi att Emils bil stod på parkeringen, vilket betyder att han var hemma! Jag hade inte sätt min bror sen jag flyttade den 31 augusti så det va kul! Vi hjälptes alla åt hemma att laga mat, duka, slå in julklappar osv. Vid 18 kom gästerna. Vi har nämligen en tradition i våran familj, den 23/12 kommer det alltid hem folk till oss så har vi "lillejul". Det är så mysigt! Detta året var det även tjugo års jubileum! Cooolt. Vi åt massa mat (för mycket), lekte con los niños, öppnade julklappar och bara hade det allmänt mysigt. Adam 5 år stod för sötaste kommentaren. När vi skulle dela ut julklapparna sa pappa att tomten tyvärr inte kunde komma så han undrade om det var okej att han delade ut klapparna. Alla barnen blev lite smått besvikna men sa att det var okej. Men efter en stund när vi satte på tv:n och det var en tomte med på bingolottos uppesittarkväll sa Adam och pekade på tv:n: "åh nu förslår jag varför han inte kunde komma. Han är ju där." Haha sötaste Adam. Kvällen var jätte mysig. Det va så kul att träffa alla igen och jag blev jätte nöjd med mina paket! Efter att alla hade gått ganska så sent hjälptes vi åt att städa sen satt jag uppe på mitt rum och slog in de sista julklapparna och tittade på julkalendern. 

 

 

Den 24: 

Vaknade av att mamma väckte mig och drog snabbt igenom handen under kudden. I min familj har vi inte julstrumpor utan istället får vi paket under huvudkudden! Jag kände ganska så snabbt något prassligt! Och inte bara en, utan tre paket! Jag tog med mina paket och gick in till Emils rum för att öppna paketen tillsammans med honom. När vi öppnat klart gick vi ner till köket för att äta världens godaste frukost! Tomtegröt, vörtbröd osv. Mums. Vid 1 åkte vi till farmor och farfar för att säga god jul och byta lite klappar. Vi var där en stund innan vi åkte vidare till mormor o morfar där vi skulle tillbringa dagen/kvällen. Det blev kalle anka tittande, mängder av mat, mycket prat, julklappar, julklappsleken, vs show med kusinerna osv. En mysig julafton alltså. Fick så fina grejer då med! 

 

Den 25: 

Hela familjen vaknade ganska sent. Efter frukosten gick vi hem till Anna o Mikael där vi var en stund. De bodde väldigt nära oss förut men sen ungefär i samband med att jag flyttade till Spanien flyttade de också, dock bara några hundra meter. När vi hade varit där en stund åkte vi till Lerum och hälsade på mina kusiner. Vi åt lite julmat, pratade osv. Det va mysigt. När vi sedan kom hem på kvällen ställde jag mig och gjorde egen pepparkaksmüsli. Den blev verkligen super god! Gick och la mig i hyfsad tid för en gång skull hehe.

 

 

Den 26: 

Blev väckt av pappa vid 8:30 men steg inte upp förens 9. Jag klädde på mig och gick sedan raka vägen ner till köket för att laga massa brunch till mina fina tjejer som skulle komma vid 10. Jag körde på lite jultema så det blev vörtbröd, gröt, yoghurt med hemmagjord pepparkaksmüsli, smothie med jordgubb o kanel osv osv. Det blev väldigt gott och väldigt lyckad! Det va så mysigt att träffa Hanna, Sophie, Natta o Moa igen. Vi åt, tog igen allt prat vi missat på 4 månader, bytte julklappar och körde julklappsleken. Fick jätte fina presenter! Vid 12:30 körde Emil in oss till stan för vi ville kolla lite på mellandagsrean. Jag hittade en heldel grejer men inget som gjorde att jag orkade ställa mig i de 1000 meters köerna. Kom därför ifrån stan med ingenting, eller jo. Ett par byxor som jag bytt storlek på. Alltid något. Vid 15 tog jag bussen hem, hoppade av på beryll så kom Emil även dit och hämtade mig! Snällaste storebror som kör mig överallt haha :') vid 15:30 kom farmor, farfar, mormor och morfar hem till oss på middag. Supermysigt och det va så gott att få äta lite annan mat än julbord. Har börjat tröttna på det nu. Vet inte exakt vad klockan var när det var dags att säga hejdå till dom. Vet inte heller vad klockan var exakt när jag + min familj började göra i ordning oss för att åka in till stan och gå på bio. Vi såg "hundraåringen...". Ganska mysig och rolig film! Mysigt var det i vilket fall att vara där med hela familjen. På vägen hem stannade vi på Centralstationen för att hämta upp Emils flickvän Jennifer. När vi kom hem satte vi oss och kollade på lite tv. Fick även en julklapp av Jennifer, ett stort fint turkost halsband! Blev så glad! Det kommer sitta så fint runt min hals i sommar när jag blivit en gnutta brunare hihi. 

 

 

Den 27:

Blev väckt av pappa vid 8, vi skulle nämligen åka och fixa glasögon para mi.  Eftersom jag snart åker tillbaka till Spanien behövde vi åka till ett ställe där man får brillorna samma dag som man väljer ut dom ( i vanliga fall tar det 2-3 veckor..). Vi hade hittat ett ställe, grejen va bara det att affären låg nästan vid Ullared, alltså 1 h dit o 1 h hem. Men det var det värt tycker jag! Jag köpte 2 par brillor. Ett par lite dyrare som är mina "riktiga" och ett par "slit och släng" som pappa sa. Medans vi väntade på att glasögonen skulle bli klara gick vi in en snabbis på gekås. Hittade lite bra att ha grejer och sånt. Tror även vi slog rekord på kortast shoppingrunda. Vi var inne i varuhuset i endast 1 h ungefär. Galet tycker jag. När vi hämtat ut brillorna började vi åka hemåt. Känslan av att ta på sig glasögonen var magisk. Jag såg precis allting! Kändes så konstigt men så bra. På vägen hem stannade vi även vid lager 157 och jag fick köpt mig en tröja. Sen blev det ytligare ett stopp på Frölunda torg innan vi började dra oss hemåt. Hittade dock ingenting på torget. Var på jakt efter ett par vinröda låga converse, men efter att ha hittat MASSOR av andra fina skot började jag tveka på ifall jag verkligen ville ha ett par converse just... Så det slutade med att vi lämnade torget utan påsar i händerna, men det kändes ganska bra faktiskt. När vi kom hem var jag hemma en stund innan Natta kom. Vi åt lite mat och pratade en stund innan vi började dra oss mot Adam o Willes hus. Vi skulle nämligen vara barnvakter till Adam, Wille, Charlie o Leo. 4 killar med mycket, ap mycket, energi. Det var jätte mysigt och tacka Anna o Mikael att de har ett hus med ett hobbyrum  i bestående av en innebandyplan. Vet inte hur vi skulle klarat oss utan den just idag haha. Men allt gick som det skulle. Jennifer o Emil kom förbi en stund också. Då kollade vi på Sune i Grekland och Tzatsiki. Nostalgin man fick när tsatziki sattes på var inte liten! Kvällen var iallafall mysig och jag kom hem sent.

 

Den 28:

Idag vaknade jag sent. Vi åt en god frukost och sen åkte jag, Jennifer o mamma till stan för lite mer shopping. Jag hittade en hel del fina grejer. När vi varit på stan en stund kom även pappa och Emil. När klockan slog 16 började jag, pappa o mamma åka hemåt. När jag kom hem gick jag raka vägen hem till bästis Sara. Vi bytte julklappar och pratade en stund. Hann inte vara där så länge eftersom jag skulle hem o Sara skulle åka till Sälen.  När jag kom hem satte jag mig i soffan och åt piggelin medans mamma o pappa lagade mat. Om det är något som jag verkligen saknat när jag bor i Spanien så är det verkligen piggelin! Vid 8 åkte jag, Emil o Jennifer och hyrde film. Just nu sitter vi i soffan och kollar på "hur många kramar finns det i världen".  

 

 











Väldigt blandade bilder! 

Mysdag

Hej! Jag hoppas att ni förstår varför min uppdatering är slapp nu när jag är hemma. Jag vill såklart umgås så mycket det bara går med nära och kära. 
Idag väckte mamma mig ganska sent, vet inte exakt vad klockan var men skulle tro runt 10:30. Jag låg kvar i sängen tills pappa ropade att det var frukost. Det var den godaste frukosten jag ätit på länge! Jag säger bara vörtbröd. Jag var i brödhimlen ett tag haha. Vid 12:10 kom Sara hit så åkte vi till stan där vi kollade runt i massa affärer, stötte även på Gizem och Yasmin två gånger! När vi varit i stan i några timmar åkte vi hemåt. Stannade och köpte lösgodis i godiskällaren också. När vi kom hem åt vi lite tacos innan vi började klä granen. Den blev så fin och det va så mysigt! När vi var klara med det gick vi hem till Sara där vi sedan tillsammans med Sofia gjorde hallontryfflar och bräck med vit choklad. Mums. Vi hann även prata en hel del och kolla solsidan innan jag gick hem vid 20:40 och åt potatisgratäng, sås, kött och vitlökssmör med mamma och pappa. Sen bestod kvällen av mys i soffan och film med mamma o pappa. Jag tycker att dagen har varit mysig, en perfekt dag för mig som har varit så trött hela dagen. Vet inte varför jag har varit så trött, sov ju som en gudinna inatt. Knas. Nu ska jag gå och lägga mig. Imon ska jag o pappa fixa lite saker på dagen och sen på eftermiddagen/kvällen är det den traditionella lillejulen. Ska bli så galet kul att träffa alla igen! Längtar så jag spricker! Puss






Så många chocker på en dag.

Chocken...
- När jag vaknade i morse och insåg att jag faktiskt skulle åka hem idag.
- När min madre plötsligt säger att tåget inte alls går klockan 13...
- ...när min madre har fel och jag tack vare det får stressa supermycket.
- När både jag och Lucas grät när vi skulle säga hejdå. Trodde inte jag skulle börja gråta. Längtade ju bar ahem till sveige?
- När jag checkar in min väska och den vägde 2 kg för mycket..hehe oupsi
- När vi kollar på vilken gate vi ska åka ifrån och den helt plötsligt ändrar sig så vi får springa från ena sidan på flygplatsen till andra änden.
-När den ändrar sig igen och vi får springa tillbaka igen.
- När jag inser att jag flygit en hel flygresa utan att få grov öronlock.
- När min väska kommer tidigt på rullbandet! (brukar alltid få vänta i evigheter)
 och dagens största chock:
- NÄR MINA UNDERBARA KOMPISAR OCH FÖRÄLDRAR STÅR OCH TAR EMOT MIG PÅ FLYGPLATSEN MED PLAKAT, PARTYHATTAR, KONFETTISAKER OCH TUTOR. Mitt ansiktsuttryck kan inte ha varit särskillt fint. Jag bara stannade upp mitt i gången, släppte mina väskor, grät och log på samma gång och kastade mig över mina finisar. Jag bara grät och grät och skrattade och skrattade. Jag kunde verkligen inte förstå. Kramarna av mamma o pappa kändes även dem helt overkliga. Jag förstod ingenting. Herregud. Jag har helt enkelt finaste vännerna på jorden. 
 
fortsättning på chocker jag fått under dagen:
- När jag öppnar dörren till mitt hus och ser att allt ser annorlunda ut. Nymålat, mattor, nya lampor, tavlor, trappa osv.SÅ FINT!
- När jag drack mjölk och kranvatten. Godaste på länge!
- När jag satte mig i sängen och sjönk ner, djupt. Gud vad jag saknat min säng.
- När alla påpekar min stockholmsdialekt. Jag förstår inte vad dom pratar om? Jempa måste smittat mig.
-När jag duschat klart och inte behöver ta på mig kläder på 2 sekunder för att inte riskera att frysa till en isbit. Jag skojar inte, det är så galet kallt inomhus i spanien.
 
Osv osv.
 
Denna dagen har verkligen varit dagen med oändligt många chocker och fjärilar i magen. Just nu mår jag så bra. Är världens lyckligaste, kan inte sluta le. Jag mår SÅ bra. SÅ BRA.
 
Nu ska jag gå och lägga mig i min mjuka säng med ett leende på läpparna. Allt är perfekt nu. 
 
 
 

Imon åker jag hem.

Hej. Tänkte bara slänga iväg ett inlägg och säga att jag lever. Det går verkligen på full rulle nu dessa dagar innan alla ska åka hem över jullovet. Det händer saker hela tiden och man är överallt på samma gång så jag hinner tyvärr inte uppdatera bloggen så värst bra. Hoppas ni har förståelse för det. Nu ligger jag i sängen, helt slut efter en jobbig dag. Efter skolan va jag hos hundarna en stund, blev dock bara någon timme eller två för det visade sig vara en konstig man som cirkulerade runt i området så vi valde att gå hem. Vi stannade dock till en snabbis på miramar. Hittade som vanligt lite saker. När jag kom hem satte jag igång med packningen med hjälp av först mamma o pappa på Skype. Efter mycket tjat la vi på. Efter en stund ringde även Ellen upp och sa att hon behövde hjälp med packning och sånt. Det va så mysigt att sitta och skypa samtidigt som man städade garderoben och packade. Tiden bara sprang iväg! Jag hann skypa med Ellen o Lisa två gånger denna kväll innan det blev dags att säga hejdå till Ellen som åker hem idag. Samma plan som jempa. Usch, hatar att säga hejdå! Det blev många skypepussar. Nu på kvällen har jag o jempa bara virrat runt och försökt packa allt så bra som möjligt. Tillslut lyckades vi helt okej. Jag har dock en hel dag till på mig att fixa o trixa så det blir nog helt perfekt. Jempas plan går inte förens 12 någon gång så vi ska till skolan på morgonen och prata med Liza, och för att hinna detta blir vi "tvugna" att bocka av en sak på min bucket list: ta taxi till skolan. Me flipa. 

Nu måste jag sova. Ska försöka hinna med lite uppdatering imon. Förväntar mig även ett och annat skypesamtal på kvällen imon. Behöver någon att packa, prata, sjunga, äta med osv nu när inte jempa kommer att vara här. Kommer kännas konstigt här hemma imon när hon inte är här. :( Min favorit syster. 
Nu måste jag sova. Klockan ringer snart. Godnatt. 

Förresten, imon åker jag hem till Sverige. Det känns så sjukt att kunna säga så. Imon. Gud. 




Sista provet för i år.

Hola! Oj vad statistiken har sjunkit nu de senaste dagarna...jag är sämst på att blogga. Igår gjorde jag inte så mycket. Efter skolan blev det raka vägen hem med Jempa. Vi chillade i några minuter innan vi tog tag i våra liv och satte oss i köket med matteböckerna. Vi jobbade i någon/några timmar innan vi tröttnade och gick upp på våra rum. På kvällen hände det lite saker så jag hade verkligen inte tid att blogga. Kvällen avslutades med ph-mys i mitt rum med bästa hermana. Idag har det varit en ganska så lugn dag. Hade mitt sista prov för i år, det gick väll sisådär men kan trösta mig med att jag inte var den ända som kände mig efterbliven hehe. Såg många tårar och ilskor under detta prov. Säger bara KAOS. Efter skolan satt jag kvar i skolan och väntade på att Jempa skule bli klar med salsan. Jag hann kolla på julkalendern, 2 avsnitt av montazamis med vänner, äta en liten risgrynsgröt, en yoghurt och en choklad som tröst över provet hihi. När vi kom hem från skolan åt vi lite och sen blev det slapptid och ph tittande. Nu sitter jag i min säng med cleo och myser. Snart ska jag sova. Nu är det bara 4 dagar kvar till sverige. Kan inte förstå det. Måste börja packa snart! Wiiiih. Puss och kram.
 
Ps: imon ska min lilla Elin ha matteprovet jag hade idag... Jag säger bara lycka till! Jag vet att du kommer klara det bättre än mig..hehe det är ju alltid något!:P
 
Har ingen lämplig bild så det fick bli denna söta på Elin.
 

Innan 00:00

Hellu! Just nu ligger jag i sängen och ska faktiskt försöka somna. Har försökt plugga hela eftermiddagen och kvällen men det är så svårt att koncentrera sig. Blev istället lite plugg och mycket annat, bl.a. Snapchat med bästa Ida. Saknar henne så. Imon är detspanskaprov och jag säger som alltid: det får gå som det går. Känns ändå som det sitter helt ok. Snart är det dags att packa väskan hem till Sverige. Känns overkligt. 
Godnatt.

Har jag inte världens finaste syster?



Summering av fredag, lördag och söndag

Hej! Tänkte dra igenom de dagar som jag inte uppdaterat lite snabbt. I fredags efter skolan gick jag och jempa en snabbis till svenska affären så jag fick köpt min efterlängtade djungelvrålsklubba. Efter det gick vi hem och chillade en stund, åt pizzaa och bytte om innan vi gick tillbaka till skolan för julmarknad. Min skola har en tradition att alltid ha en julmarknad på skolan där man kan köpa massa gott, äta julbord, vinna saker, dansa runt granen, prata med tomten osv. Så mysigt. Jag och Madde skulle stå och sälja PAD (djurvolontär) saker i en timma men sen var vi fria att göra vad vi ville. Då blev det tomtegröt, tittade på luciatåget igen osv. När klockan började närma sig 22 och marknaden började ta slut visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Slutade med att jag o Jempa följde med Linn hem till abuela y abuelo. Där myste vi lite med Lucas som var där  eftersom Mamen o Raul va på middag. Sen så chillade vi på Linns rum med musik, skratt, prat och fula bilder hela kvällen. Vi hade planer på att gå ut en stund men alla andra ville gå ut vid 01 men vi var så så trötta så vi orkade inte. Kvällen slutade med att jag och jempa somnade i Linns säng. Vi började promenera hemåt vid 00. När vi kom hem sa vi hej till John Blund ganska så direkt. Dagen hade varit hur bra som helst. 
 
Detta var våran bamba mat. Jag säger bara tomtegröt och julbord. Julkänslan var på topp! 
 
 Luciatåget som var på kvällen. Samma som på morgonen, men mycket mysigare!





I lördags(igår) vaknade vi ganska sent. När jag vakna gick jag upp och la mig bredvid jempa och kollade på julkalendern och sov lite till. Dagen bestod av spanska plugg, mat och musik. När klockan var 19 började vi göra i ordning oss eftersom vi skulle möta upp tjejerna vid 21:15. Vi skulle ut, äta och dansa eftersom Ellen fyllde år! Ellens snälla föräldrar bjöd oss 11 tjejer på tappas, så snällt! Restaurangen var hur mysig som helst. Vi åt, åt, åt, skrattade, pratade och höll ett fint tal til Ellen som vi kom på när vi var påväg till restaurangen. Efter maten gick jag o Ellen hem en snabbis till henne och lämnade lite grejer innan vi gick ut och dansade tills klockan slog 3 då vi tog taxi hem. 
 
 
 
 
 

Idag ringde klockan vid 10 och var det bara att gå upp och göra i ordning sig för marknad. Jag, Elin, Sara o Jempa bestämde oss för att mötas vid ferian och gå till marknaden. Slutade dock med att vi tog taxi hehe. Lata? Nää inte alls. Det är faktiskt billigt att åka taxi här, idag betalade vi 1,5 e var. Billigare än bussen typ. Fick köpt en present till på marknaden och efter det gick vi en snabbis till miramar. Vi var bara där i någon timma eller två för att sedan åka hem och plugga. Så nu sitter jag i min säng och pluggar spanska för fullt. Har prov imon...och matteprov på tisdag. Hatar när lärare sätter massa saker precis innan lovet. Nu måste jag plugga vidare med Jempa, har precis pratat med mamma o pappa i telefon. Vi prata julklappar, svensk mat osv. Längtar hem! Skriver mer sen! Ps: söta Mamen kom just upp med abuelas te och kakor. Sötisen. 
 
 
 
 

Julkalendern

 
Bästa bästa bästa avsnittet på julkalendern idag! Kärlek till den hehe.
 
 
 
 

Just nu:







I måndags

I måndags hade vi heldag hemma hos abuelo, abuela y Linn. Vi pratade, skrattade, lekte lekar med Lucia och Lucas, åt spanskt julbord osv. Vet inte riktigt vad klockan var när vi kom dit, men vi började ganska direkt med att leka kurragömma med Lucas och Lucia. Efter några omgångar tröttnade vi "stora barn" haha så då gick vi runt och pratade och tog lite kort. Efetr ett tag kom Mamens syster med sin familj så då började vi duka fram till julbordet. Vi åt paella, några speciella oliver, ostar, bröd, fisk, sallad, såser osv. Det viktigaste av allt på bordet var nog seranoskinkan. Jag, Jempa och Linn fick en lektion av abuelo hur man skulle skära det rätt, hur man skulle hitta det bästa benet och hur man sedan skulle pensla på med olja osv. Det som var svårast att förstå var nog när han förklarade att man skulle hitta ett ben som hade mörk "fot" för det betyder att grisen har ätit bra och nyttig mat, dvs mycket ekollon ock sånt haha. När vi hade ätit satt vi kvar vid bordet ett bra tag och pratade om allt och lite till. Allt från hur man firar jul i Sverige till Mar Lunas (mamens syster) graviditet som var för 10 år sen haha. Efter en stunds pratande åt vi efterrätt som bestod av massa spanska bakverk, Linns hemgjorda knäck och abuelas hemgjorda te. När vi satt och åt det blev det även då en hel del prat om allt och lite till. Jag tycker verkligen det är mysigt att sitta och prata med familjen, lyssna på gamla historier och sånt. Efter en stund sa abuelo att han ville ta med alla barnen till ett ställe som inte låg så långt bort. Vi följde med och efter några minuter kommer vi till ett hus där en kvinna och hennes familj har gjort världens finaste krubba. Så mycket detaljer och grejer. Häftigt faktiskt! När vi sedan kom hem till huset igen satte vi oss i sofforna och kollade på tv. Vid 21 tiden började vi dra oss hemåt. Vi tog bilen och jag kom på att dte faktiskt var första gången här i spanien som jag åkte i familjens bil. Jag har aldrig behövt skjuts någonstans eller så. Ganska så sjukt faktiskt. Här nere som värdstudent går man nästan över allt, och det är faktikst väldigt skönt. När man har varit ute på kvällarna och kommer hem vid 03 eller liknande tar man dock taxi. Det kostar inte många kronor och det är värt det. 
Idag är det föresten den 13:de vilket innebär LUCIA. Kom även på nu att det är fredag den 13:de... läskigt. 
 
Har massa bilder som jag laddat över ffrån Linns kamera, men börjar med denna eftersom jag måste börja göra i ordning mig för skola!
 
 
 
 
 

Fråga/svar

Fick en fråga för några dagar sen som jag tänkte svara på nu.
 
Hej! Tycker om din blogg jättemycket och har några frågor som det skulle vara jättesnällt om du ville svara på :) 
Jag kom på för ungefär ett år sedan att jag ville åka till spanien och har bara gått och väntat och väntat men nu när jag kan söka (går i ettan nu) så blev jag jätteosäker. Är rädd att jag ska missa mycket här hemma, att mina kompisar ska göra roliga saker utan mig osv. Tycker du att det är så, att man missar mycket? Eller är det värt det? 
Sedan undrar jag även om det är många som åker själva, utan att känna någon innan? 
Har ingen blogg så det skulle vara jättesnällt om du ville svara i ett inlägg :) Kram
 
Svar: Hej! Börjar väll med att säga tack, vad glad jag blir! Jag tycker absolut att du ska åka ner och ge det ett försök, trivs du inte eller längatar hem är det ju bara att flytta tillbaka. Svårare än så är det faktiskt inte. Visst. Jag var också lite nojjig över att jag skulle missa någonting hemma men tro mig, du missar mycket mer om du väljer att stanna hemma i Sverige. När jag pratar med mina kompisar via skype eller facebook verkar allt vara sig likt där hemma i Sverige. Jag kanske har missat någon rolig kväll, någon bra bio eller så. Men mycket mer är det inte. Så jag tycker att det absolut är värt det. Angående om många åker ner själva eller inte så är det ganska varierande. Några kom ensamma, andra i par. I år tror jag nog att de flesta åkte ner utan någon nära kompis. Det är många som vet vilka de andra är pga samma skola i sverige eller liknande. Såklart är de olika från år till år, men man åker ju inte iväg på ett sånt här år om man bara vill hänga med sin kompis hemifrån liksom. Alltså är de allra flesta på skolan, nästan alla faktiskt, öppna för att lära känna nya osv. Men ensam blir ingen, så det behöver du absolut inte oroa dig över! 
Hoppas du väljer att flytta. Detta är det bästa beslutet jag någonsin tagit faktiskt. Trivs så bra! Kram 
 
En till bild från igår. 
 


Nobelmiddagen.

Bueno, igår var det som sagt Nobelmiddag på min fina skola här i Funkan. Det var elevkåren som hade planerat och ordnat allting och jag tyckte det var väldigt fint gjort. Vi gick i skolan som vanligt. Jag slutade kl 16 och då fixade jag och Madde lite med våran powerpoint medans jag väntade på att Linn och Jennifer skulle sluta så vi kunde gå hem till abuela y abuelo (där Linn bor) och göra oss i ordning för kvällen. Vi gick hemåt runt 16:45 och tanken var att vi skulle vara tillbka på skolan vid 18:30 eftersom Linn var toastmaster och jag skulle uppträda hehe det gick väll sådär. Vi alla tre är väldiga tidsoptimister så när vi kom till huset kollade vi på något youtubeklipp, lyssnade på musik, drack te, pratade med Mamen och Lucas som kom förbi en snabbis, åt knäck samtidigt som vi lockade och plattade hår, sminkade varandra, klädde på oss osv. Min klänning var även liiite stor så abuela ställde sig och sydde lite i den medans jag tog mascara haha. När klockan slog 18:30 var vi fortfarande hemma och fixade oss. Klockan var ungefär tio i när vi började småspringa till skolan. Min ena sko gick upp på vägen så det slutade med att jag småsprang till skolan med en sko haha. När vi kom fram var det raka vägen till musiksalen för att öva en sista gång med Madde och Olivia som skulle spela piano. Det var nämligen såhär att i onsdags kom vi på att vi inte hade någon som kunde spela till när vi sjöng så vi frågade Liza hur vi skulle göra och då sa hon att Olivia (hennes dotter) hade spelat piano när hon var yngre så vi frågade henne och hon sa ja. Så snällt och hon var verkligen så duktig. Middagen drog igång runt 19:15 och då blev det tre rätters och fina uppträdanden. Linn och Björnvar hur bra toastmasters som helst, Sofia spelade gitarr och sjöng, treorna gav diplom/betyg till olika lärare, Nikita, Felicia och Richard körde lite allsång, några stycken sa lite fina ord till två tjejer som ska sluta här på skolan efter jul osv. Allt var jätte kul och fint! När klockan började närma sig 21 och varmrätten började ta slut var det dags för mig, Madde, Olivia och Pauline att börja. Bara någon minut innan bestämde vi oss för att göra det som en "spontan grej", dvs gå upp till en mikrofon som stod på scenen som man fick gå till om man kände för att säga något, sjunga något osv. Så när Björn frågade om det inte fanns någon som kände för att göra något spontant gick vi upp på scenen och sa att vi kanske tänkte sjunga något. Det var SÅ kul att se allas miner sen när vi försvann någon minut och sedan kom ut dansandes i onepieces till "loca" och dansade och sjöng. Vi dansade i ungefär en minut innan vi gick av scenen och drog av oss onepiecerna. Tanken var då att projektorn skulle komma igång på en gång och Olivia skulle börja spela och vi skulle komma ut och sjunga "Du är allt" och bildspelet skulle börja rulla igång med massa bilder på lärare, oss, smygbilder, små citat osv. MEN projektorn ville inte sammarbeta så vi fick vänta i några minuter innan vi kunde komma in så vi satt på sidan av scenen bakom ett draperi och bara skrattade åt allt när vi helt plötsligt hör Olivia börja spela och vi förstår att vi måste springa ut och börja sjunga haha. Vi kom ut springandes, ställde oss vi mikrofonerna och började sjunga. Bildspelet rullade igång och publiken började garva. Det var så svårt att inte börja skratta men vi lyckades hålla oss i lite mer än en minut innan vi också började skratta. Så sista biten av sången blev skrattsång, det var verkligen så kul. När vi var klara och satte oss vid bordet igen fortsatte vi bara skratta och allt var så kul. Varken jag eller Madde är de som förväntas gå upp på scen och dansa och sånt så det var många tyckte det var jätte kul och sa till oss flera gånger att vi var "bästa underhållningen" osv. Kul kul! Några hemma i Sverige har frågat om video på vårat uppträdande, Madde har en film på sin mobil. SKa se om jag kan fixa in den här på bloggen kanske hehe.
Hela kvällen var alltså väldigt kul. Älskar min skola så mycket. Trivs verkligen här. 
 
Här är liite bilder:
 
Förrätt: räkor
 
Varmrätt: Kyckling, potatis, sås, sparris
 
Efterrätt: Chokladkaka. Jag fick dock sorbet eftersom jag är gluten.
 
 
 
 
 
 
 
Har massa fler bilder, men börjar med dessa. 
 

Hemma från Nobelmiddag

Okej. Tänkte börja med att ursäkta för min bloggarna de senaste dagarna. Den har varit sämst, jag vet, men det finns faktiskt en anledning. 
Just nu ligger jag i sängen och är så galet lycklig. Kom hem från Nobelmiddagen för ca 1 timme sen. Det var så kul, alla var så så så fina och jag och bästa Madde uppträdde lite på scenen. Förra veckan slog tanken oss att Madde och Jempa borde sjunga på Nobelmidddagen eftersom de båda två sjunger som gudinnor. Jempa drog sig dock ur efter någon dag eller två och eftersom Madde inte ville sjunga själv ställde jag upp hehe. Jag ville dock inte vara med om det skulle vara så seriöst så vi planerade om lite... Jag tror att alla tycker att jag o maddis har varit riktigt jobbiga denna veckan eftersom vi gått runt och tisslat och tasslat och försökt hålla allt så hemligt som möjligt. Men det var så värt det. Vi både dansade, sjöng och spelade upp ett bildspel med lärarna på. Tror det gick hem hos publiken eftersom de skrattade en del hehe. Jag orkar inte berätta allt nu eftersom jag måste sova. Men imon kommer ett dunderinlägg om hela kvällen och allting. Ni får helt enkelt stå ut ett tag till. Puss och godnatt 

Bloggar från mobilen så det får bli en klassisk badrumsbild på mig och min galet bästa maddis.



Kaos

Okej, just för tillfället har jag fullt upp. Har varit stressig hela dagen så har inte hunnit blogga och nu är jag super trött. Har varit på skolan från 9-19. Efter skolan stannade jag o Madde nämligen kvar och övade lite sång eftersom vi ska sjunga imorgon på Nobelmiddagen som är på skolan. Mer om det imorgon. Ni ska även få veta vad jag gjorde o måndags, men just nu vill jag bara sova. Bloggar imon på håltimmarna. 

Beso 

Mina favoritkillar



-

Idag har varit en jätte mysig dag. Har varit hemma hos abuela och abuelo hela tiden. Orkar inte skriva om hela dagen just nu, men imorgon kommer ett inlägg om vad vi gjorde! Nu ska jag sova. Puss o godnatt
 
 

Lördag

Eftersom jag inte bloggade någonting i Lördags tänkte jag att jag kunde göra det nu. Jag, Linn och Jempa tog tåget till Malaga och hade en heldag där med fika, gick på julmarknad, shopping och mycket promenerande. Det var mysigt och så fort solen visade sig blev det jätte varmt. Jag hittade inget att köpa, men Linn fick köpt en del julklappar. Jag tror klockan var runt 19 när vi tog tåget tillbaka till Funkan. När vi var framme gick jag och Jempa till skolan som var öppen för lussebullsbak och andra saker. Det var kul och vi var där tills ungefär 21:15 eller något. Efter det gick vi till ett ställe där två killar som går i salsagruppen skulle sjunga. De var så duktiga! Efter någon timme där började jag, Jempa och Elvis gå hemåt. Vi kom hem vid 00 och då åt vi lite innan vi gick och la oss. 
 
Lite blandade bilder från dagen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

100 dagar!

Andra advent, 100:de dagen här, söndag som känns som lördag.. det kan int bli så mycket bättre. Dagen har varit perfekt. Vaknade vid 10 och åt en superfrulle bestående av grekisk yoghurt med massa frukt. Efter det tog jag på mig träningskläder och powerwalkade bort till ferian där jag mötte upp Ellen och Elvira. Vi började gå mot "stan" och mötte då även upp Elin, Madde och Lisa. Vi alla gick sedan bort mot marknaden som är varje söndag men som jag inte lyckats komma till förens idag. Marknaden var mysig och bra, men SÅ varm. Idag måste det ha varit över 20 grader helt klart. Jag fick med mig massa fina saker från marknaden bland annat julklappar och torkad frukt som jag ska ha i yoghurten imon. Efter någon/några timmar på marknaden började vi dra oss tillbaka närmare hemåt. Jag och Madde skulle gå till skolan vid 15 och planera lite saker inför Nobelmiddagen som är på Onsdag. Vi tänkte nämligen sjunga lite, dock inget helt bestämt än. Vi var på skolan i ca 1 timme och försökte sjunga seriöst, men det gick sådär. Slutade med att vi satt och pratade med varandra genom mikrofonerna, dansade osv. Madde lyckades även ramla av scenen och slå i höften och hakan, aldrig sett något så roligt förut. Förlåt Madde, men det såg kul ut haha. <3 Medans vi var på skolan och sjöng, passade Elvis och Lisa på att bada i havet. Locas locas. När vi kände oss klara på skolan gick vi hem. När jag kom hem åt jag lite och pratade med Jempa innan jag och Sara bestämde oss för att promenera till Miramar och köpa julklappar. Vi promenerade dit och hade så mycket att prata om. Det var super mys och båda två var på toppen humör så det blev mycket skratt. Inne på miramar hittade vi massa fina grejer så nu har jag köpt klart alla mina julklappar. Känns jättebra! Efter några timmar på shoppingcentret började vi promenera hem igen. Jag var hemma vid 21:20 och då åt jag och visade mina julklappar för Jempa. Nu sitter jag nyduschad i sängen och ska snart kolla på solsidan och efter det "This is us". Jag är helt slut i benen. Gud vad jag har powerwalkat idag. Hoppas på träningsvärk imon hehe. Denna dagen har varit helt perfekt. Varje Söndag borde vara såhär. Imorgon är vi lediga igen då det är en spansk helgdag idag, men eftersom helgdagen inträffar på en Söndag flyttar spanjorerna alltid fram den om det hamnar på en helg. Gillar det tänket eftersom man blir ledig längre hihi. Imon ska jag först möta upp tjejerna och plugga på baskin och sen ska jag o min familj till abuela och abuelo och ha minijulafton. Mys. 
 
Godnatt, un beso.
 
Orkar inte ladda över bilderna från idag till datan just nu. Så länge får ni bilder jag hittade på bilddagboken. 
 
 

Ändrade planer.

Hola! 
Det blev lite ändrade planer. Skolan öppnades inte på kvällen för Liza blev sjuk. Jag, Madde och Elin var dock väldigt sugna på våran mat som vi hade handlat dagen innan så de kom hem till mig istället så vi kunde laga lite mat, mysa och planera lite grejer. Vi lagade pasta med pesto, parmaskinka och mozzarella. Jag tror klockan var typ 17 när de kom hit och när klockan vad 21:40 började vi gå mot feriaplatsen för att möta upp Jempa som hade varit och dansat salsa hela dagen. Dock var hon sen så vi satte oss på ett cafe och tog en colacao, mys. När vi satt där fick vi reda på vem som vann idol...Madde blev nog gladast av alla haha. Vid 23 mötte vi upp Jempa och då gick vi alla hem till var och en. Dagen har varit väldigt bra och det var så kul att få laga lite mat med kompisar och så. Kändes lite som hemma i Sverige. Nu ska jag kolla på julkalendern och sen sova. Imorgon blir det antingen Malaga eller Miramar.. haha kan inte bestämma mig. Vi hörs imon.
Besos 
 
Några av alla bilder från idag.
 

Mina familjer

Tänkte berätta lite om mina familjer.
Min riktiga familj består av mamma, pappa och min bror. Vi bor i Göteborg och aa... vad ska jag skriva? Haha. Min storebror flyttade hemifrån när han var 16 år eftersom han skulle gå på ett hockeygymnasium i Nässjö. Hela min familj är galna i hockey, utom jag... Jag har inprincip vuxit upp i en ishall eftersom pappa spelade hockey när han var ung och sen började min bror spela när han var 4. Jag tycker att det är mysigt och kul att kolla på matcher, stå i cafét, åka bil till olika läger eller matcher långt bort osv. Men jag tycker inte det är kul att kolla på tv eller spela haha. Andra saker som min familj gillar att göra är att resa! Min favoritresa med familjen är nog när vi var i New York första gången...Även då blev det lite hockey haha. Nää jag vet verkligen inte vad ni vill att jag ska skriva. Jag älskar min familj över allt annat och om 15 dagar får jag träffa dom igen! :D
 
Min familj här består av mamma Mamen, pappa Raúl, lillebror Lucas 7 år och lillasyster Lucia 10 år. Just det katten Cleo och fågel Pavarotti också haha. Mamen är hemskolelärare och Raúl jobbar som manager på en golfklubb. Mamen gillar att laga mat, Raúl gillar musik, Lucia gillar att måla naglarna och Lucas gillar... allt? Haha han är så söt och jobbig. Han gillar att dansa, retas, spela dataspel, musik och allt annat. Jag gillar min famil jätte mycket, den är så rolig, mysig och omtänksam. En sak som gör det ännu bättre är att Linn (kompis på skolan, hon som håller i zumbapassen som jag går på) har flyttat in hos abuela och abuelo! Så hon har alltså blivit min och Jempas moster kan man säga haha. Vi umgås ganska mycket med Mamens föräldrar så det är jättekul att Linn bor där och abuelo o abuela är verkligen ibland de sötaste som finns. Är med andra ord väldigt glad för Linns skull! 
Hmm vad kan jag mer säga om min spanska familj? Vi bor i ett radhus med 4 våningar om man räknar med källaren/klassrummet. Anledningen till att jag skriver klassrummet är för att mamen har sina lektioner där nere vid ett stort bord där dt även finns böcker, en tavla osv. Perfekt plats för mig och Jempa att plugga på så det ska vi börja göra oftare. ¿Qué más? Kommer inte på något mer, men fråga om det är något. 
 
 
 
 
 

Perfekt morgon

Hej alla söta!
Idag vaknade jag vid 10:15 och då låg jag var i sängen ett bra tag och läste innan jag gick ner och åt frukost. Jag hade med mig massa böcker ner hit från sverige, men har inte hunnit läsa någon än förens nu. Jag började med den sent inatt och fortsatte imorse. Har läst 150 sidor och den är så fin. Den heter "Himlen finns på riktigt" och är verklighetsbaserad. Ni borde läsa den! Morgonen har verkligen varit perfekt. Åt frukost med Lucas, eller aa jag åt frukost och han åt lunch typ. Vi pratade om lite allt möjligt blandannat: Papa Noel (jultomten), hans nya leksak, hans kompisar, mina kompisar osv. Han sa även att han älskade mig haha så söt. När vi hade ätit upp gick vi upp på mitt rum och tittade på youtubeklipp på katter. Como siempre.. haha. Just det, fick en fråga om jag kunde skriva lite om mina familjer så det tänkte jag göra lite senare under dagen! Nu sitter jag i soffan och lyssnar på musik, kollar julkalendern och bloggar. Känner mig lite konstig i halsen så tänkte hoppa över träningen idag. Runt 16 tänkte jag gå till skolan där vi ska mysa, fram tills dess: Läsa och blogga! Mysigt tycker jag :)
 
Kan även passa på att slänga in ett grattis till Moa som fyller 17 år idag! GRATTIS GRATTIS! Fick ett litet ryck förut och loggade in på bilddagboken (någon som kommer ihåg det? haha) och hittade massa underbara bilder!! Är så glad att jag inte tog bort det kontot! Massa fina minnen. Här kommer några på mig och Moa. Fler kommer efterhand. 
 
 
Kommer verkligen ihåg detta! Vi fick för oss att sova i köket med saccosäckar, så det gjorde vi haha.
 
 
 
 

Malaga.

Hola, idag har varit en rolig och mysig dag. Började med att jag och Jempa åt god frukost och sen knallade vi till feriaplatsen där bussen till Malaga gick vid 9:00. Vi var ca 55 pers och alla läste steg 5 i spanska eller hade Elvira i humhum som jag skrev i förra inlägget. Anledningen till det var att man skulle ha möjlighet att framföra sina åsikter och framför allt förstå vad samtalen handlade om och det gjorde jag. Jag tycker det är ganska häftigt att jag faktiskt kan hänga med i och förstå samtalen som politik osv. Det hade jag inte klarat för några månader sen. Vi var på Diputación de Malaga, som är Malagas parlament. Vi fick även en andalusiska frukost som består av bröd, olivolja och mosad tomatröra typ. Gott! Jag hade tänkt att inte äta någonting och tog därför inte med mig något glutenfritt bröd, men Sofia som går i trean är också gluten så hon gav lite till mig, så snällt! Det är faktiskt förvånandsvärt många som är gluten på min skola. Jag vet lixom om 5 stycken och det finns säkert fler. 
Bueno, i Malagas parlament fick vi sitta i "parlamentsalen" eller vad man ska kalla den och de som ville fick ta upp viktiga frågor eller påpekningar. Det var kameror och videokameror överallt så jag tror de gillade att det kom lite besök haha. När vi var klara där åkte bussen tillbaka till skolan, men eftersom jag och några till inte hade några lektioner i skolan så stannade vi kvar i Malaga och shoppade, promenerade, åt, myste osv. Jag hittade en jättefin klänning som jag tänkte ha på Nobelmiddagen som är på onsdag och på nyår. Tanken var väll att jag skulle handla julklappar, men riktigt så blev det inte. Det ska jag göra på lördag istället! Jag och Jempa åkte hem ganska tidigt så vi var hemma redan vid 7 vilket passade bra eftersom Jempas tennis började då. Medans hon sprang runt och svettades på tennisen satt jag i mitt rum och kollade på serier. Perfekt. När hon sedan kom tillbaka drog jag på mig massa mjukiskläder så gick vi och mötte upp Elin och Madde på mataffären och köpte ingredienser till morgondagens midag då vi vill laga mat på skolan. Jag älskar att skolan är öppen även när vi inte har skola. Det är perfekt eftersom spanjorer inte riktigt tar hem kompisar till husen som vi svenskar gör, så imon blir det matlagning och mys på skolan för hela slanten. Rundan inne på mataffären var det roligaste på länge, mer än så säger jag inte haha. När vi kom hem åt jag o Jempa lite paella och sen blev det chill på rummet. Nu sitter jag och chattar med massa på facebook och snart tänkte jag sova. Om 16 dagar åker jag till Sverige för att fira jul. Ofattbart. Imon blir det nog bara mysdag fram till 16 då jag ska till skolan. Kanske hinner med någon löprunda och lite övningar på stranden innan, vi får se.
 
Un beso
 
Jag snodde två bilder från idag från malles facebook. 
 

Snabb uppdatering.

Hej! Nu ligger jag i sängen och ska snart kolla på någon serie. Jag går och lägger mig tidigare och tidigare för varje dag vilket är muy bien. Idag efter skolan stannade jag kvar eftersom det var volontärmöte och efter det va det Linns pass. Mötet var mysigt och kul, och passet var omysigt och tråkigt. Haha nej jag skoja, men det var så fruktansvärt varmt så alla var helt döda under hela passet men det var kul ändå! När jag o jempa kom hem var jag en stund med Lucas. Vi kollade på massa klipp på youtube och pratade om julen. Han är så mysig. Eller okej, han har sina perioder haha. Ibland är han världens jobbigaste unge och ibland är han verkligen så så så söt. Sen lite senare på kvällen åt jag god middag och sen har jag bara slappat typ. En bra kväll med andra ord. 
Imorgon är det ingen vanlig skola eftersom spanska steg 5 och de elever som har humhum med Elvira (fröken för steg 5) ska åka till Malaga och vara med på någon parlament grej där man kan framföra sina åsikter om Spanien osv. Det ska faktiskt bli kul och efter det ska jag och några andra stanna kvar i Malaga och julshoppa! Mys. Vi är lediga fredag och måndag också så det blir som ett litet lov nu vilket passar utmärkt då jag är lite skoltrött hehe. 

Jag hör av mig Imon! 
Un beso


 

-

Hej! 
Igårkväll gjorde jag inte så mycket efter skolan. Kollade mest på serier och så. Lite senare på kvällen hörde jag att Cloetta mjauade jätte mycket, men jag tänkte inte så mycket på det. Förens jag märkte att alla i huset sprang runt och letade efter honom haha. Efter en stund hittade jempa honom. I duschen. Haha det såg så roligt ut. Lucia hade råkat stänga in honom efter att hon hade duschat klart. Det händer alltid något med Cleo, huset hade definitivt inte varit detsamma utan honom. 
På kvällen efter att jag hade duschat skumpade jag o Jennifer en stund med hennes mamma innan vi gick och la oss. Imorse gick jag upp till Jennifer vid halv 8 och kollade på julkalendern. Det är så mysigt och våran plan är att göra så varje morgon. 
Idag började jag inte skolan förens 10:30 så jag, Ellen, Malle, Madde, Elvis och Lisa passade på att gå på tisdags marknaden. Jag hittade två julklappar faktiskt! Nu ska jag ha samhälle, vi hörs sen! 


Fick detta av min familj. Så söta! Julgranen är en klubba o jultomten är någonting "para suerte". Alltså någon lyckogrej. 



<3

Två bilder från igår kväll. Vi lagade bacon och scramble eggs och cleo fick yoghurt eftersom det är hans favoritmat!
 
 
 
 
 

Jag är sämst på rubriker

Igår efter att jag och jempa hade promenerat hem från skolan ställde vi oss och lagade mat. För första gången här borta! Vi lyssnade på julmusik, gosade med cleo och bara myste. Vi spelade även in videos på min kamera. Vi har börjat spela in rätt så mycket för vi tänkte att vi vill göra en video om året sen i slutet. 
 
Nu har de även börjat pynta i Los Pacos! Muy mysigt.  
 
 
 Bilderna på maten får komma i nästa inlägg eftersom internetet är så seeegt
 

Julmys

Godmorgon! Idag vaknade jag vid 7:30 så då tog jag på mig en tjocktröja och smög  upp till Jennifer där vi sedan myste med julkalendern i hennes säng! Så mysigt verkligen. Efter det gjorde vi i ordning oss för att sedan gå till skolan. I skolan hade vi lektioner i en halv timme och sedan möttes vi alla elever i aulan där vi hade adventsmys med oilka dikter och julsånger! Nu sitter vi i klassrummen och äter pepparkakor och dricker juice. Älskar min skola så så mycket! 








Julpynt i skolan

Idag vaknade jag och Jennifer ganska sent, tror klockan var 11 eller något. Vi åt en god frukost och sen gjorde vi i ordning oss för att gå till skolan där det väntades julpyssel, julbak och pyntning på hög nivå! Tog hur mycket bilder som helst så det kommer ni få se mycket av. Vi var där från ungefär 14:30-18:40 och det var så mysigt. Alla gick verkligen all in för att göra skolan så mysig som möjligt! Det bakades pepparkakor och ischoklad och pyntades för hela slanten. Julmusik i högtalarna gjorde det hela ännu mysigare. När vi var klara satte vi oss och drack glögg och pratade. Vissa kollade även på julkalendern, men jag och Jempa ville göra det hemma. Det är helt SJUKT att det redan är december och första advent? Usch vad tiden bara flyger förbi! Blir typ rädd. Om 21 dagar åker jag hem för att fira jul och mysa med familj, släkt och vänner. Ska bli så mysigt verkligen! Sen när jag åker tilbaka hem hit till spanien har jag bara vårterminen kvar innan jag måste lämna älskade funkan. Vill inte ens tänka på det. Livet är så bra här borta. 
 
Har så mycket bilder från dagen, men börjar med några! Fler kommer imon :)
 
 
 
 

Mijas

Igår efter cordoba gixk jag och Jennifer hemåt och gjorde i ordning oss ganska så direkt eftersom vi skulle till en hemmafest hos några som hade hyrt ett hus i Mijas. Det var många från skolan där och kvällen var jätte kul! Huset var fint och om det hade varit liiite varmare hade jag inte haft några problem med att ta ett dopp i poolen! Tog inte så många bilder men här får ni en på söta Olivia. 




lite mer från Cordoba:

Finaste malin!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu fick ni lite mer bilder! Sista bilden är från hemresan, det var så fint. M.A.G.I.S.K.
 
 
 
 
 

Cordoba

Okej, nu ska jag ta tag i bloggen på riktigt. Nu sitter jag i min säng och lyssnar på musik som jennifer har på uppe på sitt rum som är på tredje våningen. Det är helt sjukt vad lik musiksmak jag och Jempa har! Vi lyssnar nästan bara på samma låtar. Helt perfekt. Idag har jag varit i skolan och julpyntat, men mer om det sen. Nu tänkte jag berätta lite om igår. 
Klockan ringde kl 07:00 och då var det bara att dra av sig täcket och hoppa i kläderna snabbt som bara den. Det blir så kallt i huset på natten så när man vaknar gör man verkligen allt för att inte behöva ta av sig täcket, ex: ta på sig kläderna i sängen. Med täcket som ett tält. När jag hade tagit på mig alla kläder gick jag ner till köket där Jennifer satt och åt. Vi hade bestämt oss för att äta så mycket frukost som möjligt så det blev både mackor, yoghurt och drickyoghurt. När vi hade ätit klart och packat klart allting inför dagen började vi gå mot feriaplatsen där bussarna stog. Bussarna gick 08:30 och resan tog ungefär 2,5 timmar. Jag satt bredvid Jempa och vi sov typ hela vägen. Jätte mysigt. Jag tycker att resan i helhet var rolig, men guiden var väll snäppet sämre. Man kan väll säga att vi och han inte riktigt kom överrens så han bad oss att dra åt helvete osv. Kulturkrock delux. Han tyckte att vi var respektlösa eftersom vissa stod och pratade medans han pratade, men jag tycker att det inte var så konstigt eftersom vi var ca 70 st och han hade ingen mic (eller micro som han kallade det) så det var väldigt svårt att höra vad han sa. Ingen anledning till att prata samtidigt som han egentligen, men ändå. Vi besökte iallafall något monoument, de gamla judiska kvarteren och hade en stunds fritid då vi åt våran matsäck och sånt. Vissa passade även på att shoppa en del, men jag och några andra köpte bara godis eftersom vi hittade en godisaffär med svenskt godis! Vi började åka hemåt till funkan igen vid halv 5 om jag minns det rätt. Bussresan hem var lika mysig den. 
 
Tog rätt så många bilder under dagen men här kommer bara några. Mer bilder kommer i nästa inlägg! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0