JAG BLIR GALEN

Jag har en hundgård utanför mitt fönster. Jätte gulligt och så, men det är inte så jävla gulligt när dom skäller hela natten... Det går verkligen inte att sova. Jag får panik. Jag går snart ut och släpper ut alla hundar. Kul att jag ska gå upp om fyra timmar. Hoppas ni sover skönt för det gör inte jag.
 
Godnatt

En liten sammanfattning

Hej!
Igår var det ju som sagt filmkväll. Jätte mysigt. Först blev det lite plockmat och efter maten blev det en lek. När leken var klar blev det film. Vi såg inception. Eller aa, de som kollade på filmen såg den. Jag, Elin, Madde och Ellen tröttnade efter sisådär 15 minuter och begav oss för att köpa glass (glassen här är dödligt god.) Vi slutade dock upp på Eroski istället och köpte med oss massa choklad som vi åt när vi satt oss på skolans terass. Vi åt, skrattade, pratade, kramades och sjungde haha. Väldigt mysig kväll! När filmen var slut skulle vissa gå ut och vissa gå hem. Jag och Jempa hörde till de som gick hem. På vägen hem släppte vi av Elin. När jag kom hem trodde jag att jag skulle kolla på lite Idol, men jag somnade på 3 sekunder. I morse vaknade jag sent, 11:15, det var så skönt att få sova ut. Jag låg kvar i sängen ganska så länge med datorn och vid 11:40 frågade Elin mig om jag kunde komma hem till henne och hjälpa packa efetrsom hon skulle byta värdfamilj. Så vid 12:30 gick jag hem till henne och hjälpte henne packa o lite så. Det var på vägen hem till Elin som jag märkte hur fruktansvärt dåligt lokalsinne jag har. Jag hittade verkligen inte dit, och då hade jag ändå varit där kvällen innan. Haha aja tilslut kom jag dit och allt var frid o fröjd. VI fixade i ordning ganska så snabbt och efter lite vel hit o dit tog vi taxi hem till hennes nya madre. Hon verkade super mysig och jag tror att Elin kommer ha det super bien där! När jag gick från Elin mötte jag upp Ellen,Ellen,Lisa och Elvis. Vi bestämde oss för att ta en promenad till Los Pacos (där jag bor) då de aldrig varit där. Vi gick hem till mig en stund och satt på takterassen. Sen gick vi ut och mötte upp Lova och trallade runt lite på gatorna. Slutade med att vi köpte godis o glass och satte oss på ett cafe och snackade. När jag sen kom hem va det paella som stod på schemat. Sen blev det läxor och Idol för hela slanten. Jag försöker komma ifatt alla avsnitten på idol men det går sådär... Är på avsnitt 13 av 28 tror jag det va. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite psykologi. Gud vad kul...
 
Besos
 
 
Bild från igårkväll:
 
Bild från idag. Elvis ville inte var amed på bild.. haha
 
 
 

Slappardag

Heej! Igår blev det en bloggfri dag som ni märkte. Först var det ju skola som vanligt och efter det gick jag o Jempa hem. När vi kom hem märker vi dock att ingen är hemma och internetet va nerlagt och då blev det lite panik eftersom Jempa hade en läxa som skulle skickas in direkt efter skolan + att det var massa människor som skulle skriva till oss på fb angående kvällen. Vi försökte på alla vis fixa det med internetet men vi kunde inte så istället tog vi (jag) en powernap... haha jag sov så mysigt med lilla cleo. När Jennifer sedan väckte mig var hon redan fixad och klar inför kvällen, vilket jag absolut inte var. När jag hade vaknat och börjat fixa iordning mig kom Mamen hem och började laga mat. Vi åt och Mamen fixade internetet. När jag kollade på Facebook hade jag fått massa meddelande av några tjejer om att vi skulle ut och äta tapas haha. Så efter lite kaos hit och dit mötte jag tillslut upp dem vid ferian så gick vi och åt lite. Efter tapasen gick vissa hem, men jag letade upp Jennifer och hängde med henne och massa andra hela kvällen. Igår var vädret jätte jobbigt! Det var sååå varmt men helt plötsligt kunde det komma värsta regnvädret, så när jag och Jempa sen kom hem på kvällen/natten kunde man vrida ut våra kläder. Men det gör inget för kvällen blev ändå bra! 
Nu sitter jag och Jempa i hennes rum och äter godis och kollar på massa idol avsnitt. Vi kände för att ha en mysdag idag så så fick det bli. Vid 6 ska vi dock till skolan och kolla på film, laga lite mat och leka lite lekar haha. Det blir nog kul! 
 
Hör av mig innan jag går! Adios
 
 

HAHA

 
 
 
 
 
 
 
 
Hahaha ni förstår inte hur mycket jag skrattar!! Vi trodde båda två att vi var bäst men aa... det kan man ju disskutera! Så fort man slappnade av eller kollade åt fel håll så tappade man all kontroll och plumsade i! Men det gör inget för det var SÅ kul ändå!
 
Nu ska jag och Jempa ut och powerwalka. Adios
 
 
 
 
 

Idag är jag glad!

Hola!
Idag är det torsdag vilket betyder den bästa skoldagen enligt mig! Börjar med engelska sen är det humhum och efter det avslutas dagen med spanska. Idag efter skolan snackade jag ju lite med min rektor angårende kurser ch sånt, och vi kom fram till att jag läste way too much så jag fick stryka en kurs! Jag valde att stryka Ledarskap och Organisation dels för att jag tyckte att den var minst rolig och för att vi fick mycket och tråkiga läxor haha. Så idag är jag happyhappy! Efter skolan gick jag och några tjejer på stan och shoppade lite. Jag gjorde verkligen mitt bästa för att hålla i pengarna haha men hittade en tröja som jag velat ha länge + att den var på rea så jag kände mig tvungen att slå till haha. Men nu är det verkligen färdigshoppat tills mamma och pappa kommer ner den 18 Oktober... hihi då ska jag visa dom miramar (shopping center). När jag kom hem låg det ett paket på min säng!! Jag sprang som vanligt upp till Jempa och öppnade det med henne. Jag fick ett brev, massor av godis och OBOY!!! Den lyckan! Nu sitter vi i Jempans rum och pluggar. Just nu har jag bara "roliga" läxor så det är faktiskt kul. Haha skriver mer snart! 
 
 
 

Q/A

Hej! 
Vilka fina bilder du lägger upp på din blogg! Jag har lite frågor angående ditt år nere i Spanien. 1. Hur är din familj och var bor du typ? 2.trivs du i din familj? 3. Har ni mycket läxor? 4. Gör man av med mycket pengar? 5. Vad finns det för affärer där som inte finns hemma i sverige? bra shopping? haha tror det var allt just nu. kram

Svar: Hej! Tack så mycket. OKej, jag ska göra mitt bästa på att svara så noggrant som möjligt! Min familj är jätte bra verkligen. Alla är så snälla, maten är jättegod och jag börjar sakta men säkert känna mig hemma. Jag trivs jätte bra här! Jag bor i ett område som heter Los Pacos. Själva området är toppen, det enda som är lite synd är att det tar 20 minuter att gå till skola. Egentligen ska jag inte klaga med tanke på att det tog ca 50 timma för mig i sverige att ta buss och färja till skolan..haha. Just min klass har faktiskt inte så mycket läxor. Dock vet jag att Jempa som går ekonomi och Sara som går natur har ganska så mycket läxor så snart är det väll min tur också. Ehh, jaa..jag har gjort av med galet mycket pengar. Nu har jag dock börjat tänka till och slutat upp med att slösa så mycket. I början var jag jätte förvirrad av euron (vilket egentligen är konstigt eftersom jag har varit i spanien varje år sen jag var bebis då mormor o morfar har hus i Alicante.?). Om jag såg något som kostade 20 e tyckte jag att det var jätte billigt när det i själva verket är ca 200 kr... haha men nu har jag börjat komma in i det. Jag tycker att shoppingen här är super!! De har många affärer som vi inte har hemma tex: Bershka, pull & bear, stradivarius osv men det finns även affärer som Zara och H&M. :) Hoppas du blev nöjd med svaren annars är det bara att frga en gång till!
 
 
Asså jag överväger att sluta läsa din blogg!! Haha fy jag blir bara aviiis att kolla din bränna och få snaps från solen. Jag är kvar i Sverige!! Kom och hämta mig!!!!! D;

Svar: Haha, Sophie du är för skön! Tänk hur mycket jag missar. Vinterkläder, tidiga kalla morgonar vid busshållplatsen...haha fast det gör mig i och för sig ingenting! Men jag ska tänka på dig när jag badar o solar! Haha, jag kommer och hämtar dig snart!!!! xD
 
 
 

Men åh vad kul ni ska ha det då.. Du måste berätta exakt hur dagen blev! <3

Svar: Ja som du såg i inlägget före detta så blev dagen väldigt lyckad! Jag tyckte att båda aktiviteterna som jag valt var väldigt roliga och jag skulle gärna börja på båda om jag hade tid haha. <3
 
 
Bild som inte alls har med inläget att göra, men orkar inte leta runt efter någon.
 

Surfa istället för skola!

Hola amigos!
Idag har varit en av det roligaste dagarna sen jag kom hit! Som sagt hade vi prova på dag och jag surfade ju på förmiddagen. Det var verkligen så kul, dock var jag väldigt dålig på att hålla balansen... men skit samma! Jag hade iallafall skit kul och ville aldrig att det skulle ta slut. Jag, Jempa och några andra amigos ska prata med Richard (idrottsläraren) imorgon och fråga om det finns någon möjlighet att börja i surfning eller gå någon intensiv kurs. Det hade varit fett! Just nu går jag ju i friidrott vilket jag älskar, men tyvärr ligger banan så långt ifrån så det är väldigt svårt att hitta skjuts dit så får se hur det blir med det... synd. Drömmen hade ju varit att gå i friidrott, surfning och ridning! Men det är väldigt svårt att hinna med allt och så. Finns även ett handbollslag, men tror jag tar en paus från handbollen ett år nu. Känner att jag vill testa på nya grejer! :) 
 
Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på musik. Kom upp till mitt rum för en stund sen från maten och när vi ätit klart hade vi en lång och rolig pratstund med våran madre. Hon är såå rolig! När vi berättade att det är kanelbullens dag nästa fredag och vi undrade om vi kunde få baka så blev hon jätteglad. Hon började ringa runt och fem minuter senare så hade hon bestämt med våran abuela (mormor) och hennes syster att vi skulle ha "bak-kväll" här hemma. Så mysigt! 
 
Här kommer lite bilder från idag. Ni kommer att få se mer, men jag har 320 bilder på kameran så det är inte läge att lägga upp alla på en gång haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F.R.E.E.

 

Mañana

Hej igen!!
Denna kvällen har jag varit oerhört flitig. Jag har pluggat som aldrig förr och det känns så bra! Nu ligger jag i min säng och ska snart sova, men först tänkte jag berätta lite om min morgondag för er. Imorgon har jag ingen skola eftersom vi har någonting som kallas för "prova på dag". Detta innebär att man har fått lite olika allternativ att välja mellan som man alltså ska prova på imon. Jag valde Stand up Paddel board och Capoeira. Stand up paddle board är en av de senaste utvecklingen inom surf i modern tappning. Beroende på hur havet är imorgon  kan man på knä eller stående paddla fram på Medelhavet. Om det är vågor.. jaa då kan vi köra riktig surf! Jag är SÅ taggad! Tror att det kommer bli jätte kul. Jag ska ta med min kamera så vem vet, jag kanske knäpper några bilder! Capoeira valde jag bara för att man var tvugen att välja två aktiviteter och det var många av mina kompisar som valde det. Det är iallafall en slags kampdans. Tror det kan bli kul faktiskt! Vi ska samlas klockan nio så nu måste jag börja ta fram bikinis och träningskläder! Vi hörs imon efter mina aktiviteter och förhoppningsvis har jag några bilder då iallafall! :) 
 
Beso
 
 


Salsa

Hejj!
Nu kom jag precis hem från salsan. Vet inte om jag skrev det, men idag vid 17 var det en prova på dag på salsa. Om jag ska försöka låta liite positiv kan man väll säga att det inte riktigt var min grej haha. "Träningen" varade i 2 timmar vilket jag tycker är alldeles för länge om man bara ska stå och göra samma steg hela tiden haha. Ah okej då, vi lärde oss 3 olika steg på 2 timmar... Men för er som tycker att det är kul att göra samma steg om och om igen borde verkligen prova på salsa. Som ni kanske fattar kommer jag inte fortsätta som det ser ut just nu, men vem vet. Jag kanske hinner ändra mig tills nästa vecka! Aja nog om det. 
 
Dagen i skolan har varit kul. Började med svenska där vi har det ganska så slappt just nu. Sen hade vi historia och samhäll där vi också har det väldigt chill just nu. (Dvs: läsa i historia boken och skriva om ett samhällsproblem) sen avslutade vi dagen med en  väldigt onödig matte lektion. Vi skulle sitta i par och snacka om vad vi tycker om matte hela lektionen. Haha, typ om man har någon "hemsk" upplevelse av matte/mattelärare osv. Aa, så min dag har alltså varit väldigt skön. Efter skolan gick jag och Elvira och tog ut lite pengar tills imon (ska berätta mer om det snart) och sen efter det gck jag, Rosanna och Malin till Eroski (mataffär) och köpte vindruvor som vi sedan satt och åt i sofforna med andra från skolan. Mysigt. Älskar verkligen att skolan inte känns som en skola. Jag tycker att jag känner mig lika hemma där som jag gör i min familj typ. Så mysigt att man kan stanna där till 20 om man känner för det! Me gusta. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ska jag plugga lite. Hörs snart!
Beso
 
 
 

Så varmt

Heej! 
Just nu ligger jag i sängen och försöker sova, men det är så varmt så jag kan inte. Första natten jag tycker att det är så varmt...Så istället läser jag bloggar, bloggar och lyssnar på "du er mit livs melodi". Haha det är en gamal High School Musical låt som de har översatt till danska...fråga mig inte varför jag lyssnar på den för det vet jag inte! 
 
Vet inte om jag har berättat det, men imon ska jag på salsa kurs...varför vet jag inte riktigt, men alla i skolan ska typ gå och det är gratis första gången så why not? Haha lever typ efter de orden nu. "Varför inte" är svaret till de flesta frågor jag får nu. Nu tänkte jag göra ett nytt försök till att sova! Godnatt
 
 
Här får ni en bild på mitt nya favorit pluggställe! På denna bilden pluggar jag dock inte hehe oupsi! 
 
 

Helgen

Hola! 
Måndagar är även här i spanien den jobbigaste dagen på hela veckan. Jag går från 9 till 16:30 vilket suger ganska så mycket, men idag snackade jag lite med en rektor och han sa att jag kanske inte behöver läsa Ledarskap och Organisation. Hoppas verkligen att han har rätt för då slutar jag 15:25 istället. Har bokat "möte" (hihi låter vuxet! Me like) på torsdag så ska vi kolla igenom min studieplanering och allt sånt. Hm, annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Lisa frågade om jag ville komma hem till henne efter skolan och bada i hennes pool. Jag var såå sugen på det, men jag valde att vara duktig och gå hem och plugga, skriva brev och måla naglarna istället. Kändes inte alls kul då, men så skönt nu. JAG HAR ÄNTLIGEN MÅLAT MINA NAGLAR! No big deal men ändå! Denna helgen har varit galet kul och mysigt. Började ju ledighten i fredags med att titta på maddes fotbollsträning och sen efter det hade vi myskväll hemma hos Lisa och Ellen. Lördagen började jag och Jempa med att titta klart på filmen. Sen blev det stranden för fulla muggar! Gick därifrån vid 17:15 tror jag, vi hann alltså få lite färg den dagen! :P På kvällen skulle Jempa åka till Plaza Mayor med en amigo så jag mötte upp massa godingar vid 9 för myskväll med kortlek och annat smått och gott vid piren. Det blev senare än vi trodde och vid 23:30 kom jennifer och mötte upp oss vid piren. Kvällen blev jätte lyckad och jag och Jempa kom hem vid 3. Igår tog vi det ganska lugnt fram tils klockan 13 då vi gick till stranden för lite sol, bad och prat. När vi kom hem från stranden satte vi oss ute på takterassen och pluggade lite, jag har hittat min favorit plats att plugga på! Den är U.N.D.E.R.B.A.R. När vi satt där pekar Jempa plötsligt på ett berg och säger: Det berget har en trappa, vi måste gå dit. And so we did! Det var huur fin utsikt som helst och jag är så glad att jag tog med min kamera! 
 
FREDAG: 
 
 
 
LÖRDAG: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SÖNDAG:
 
 
 
 
Här fick ni några av alla 919272 bilder! NI kommer få se mer någon annan daag! 
 
 
 
 
 
 

Stranden

Godmorgon! 
 
Igår när jag och Jempi kom hem från skolan började vi kolla på en film. en heter "3096 dagar". Vi hann inte se klart hela innan Mamen ropade att det var mat, hemmagjord pizza!! Jag var dock lite för stressad när jag skulle äta så jag brände mig i hela munnen... inte så mysigt! Vid 21.30 var jag och några kompisar och kollade på när Madde hade fotbollsträning. Efter det gick vi hem till Lisa och Ellen som bor ca 2 minuter från planen och hade myskväll framför idol! Hade inte kollat på det på jätte länge så det var jätte kul! Gud vad alla är duktiga i år! 
 
Idag gick vi upp vid 10:30 och kollade klart på filmen. Den var så hemsk, usch. Nu sitter vi båda och bloggar för fullt och snart ska vi gå till stranden! 
 
Beso
 
 

Hoy:

Hej! Just nu sitter jag i Jempans rum och chillar. Ikväll ska jag först kolls på min kompis fotbollsträning och sen ska jag hem till Lisa o Ellen och ha film kväll med några andra! Här får ni en väldigt dålig bild på dagens kläder!


Tell me why?

Haha åh vad jag suger! Tror ni att jag målade mina naglar idag? Nää, såklart inte. Haha jag vet, no big deal men ändå! Känner mig exposed...som Maria Montazami utan läppstift thihi. Aja, nu ska jag läsa lite i min Geografi bok sen ska jag somna tidigt idag! 
 
Beso
 
 
 

Q/A

Vad gör du nere i spanien egentligen? hur länge ska du vara där osv? :)
Svar: Jag har valt att gå mitt andra gymnasieår här nere i Spanien och bo i gästfamilj. Skolan som jag går på är svensk så alla lektioner förutom spanska och humhum lektionerna är på svenska. Jag ska vara här tills vi slutar skolan den 13:de juni. 
 
kan du länka några av dina spanien vänners bloggar?? pussar å kramar, hoppas livet rullar på som en dans på rosor!
Svar: Självklart kan jag göra det! Här har du Jempans och Maddes . Vet inte riktigt vilka som vill bli länkade, men jag ska höra med fler! Pussar och kramar till dig Ida! Livet leker här borta, hoppas du har det bra hemma! 
 
haha vadå matteamiga? Vad menas med det? :P

Svar: Haha, det menas med att jag och en kompis har börjat jobba matte med varandra varje lektion! Denna kompisen är Madde och det går SÅ bra för oss! Haha Vi jobbar verkligen i samma takt och hjälper varandra så gott det går!
 
Hahaha, kan fatta att det var rena himmelriket att ha hittat den affären! Min fråga är: ( ;) ) är humhum en lektion som heter så eller är det nån lektion du inte vill säga eller jag fattar inte, haha. Saknar dig! :) <3

Svar: Jaa det var helt underbart!! Hahaha oj vad oklar jag är! Jag ska förklara. Humhum är en lektion som jag läser här i skolan. Jag vet inte exakt vad den heter men jag tror att det är något med humanistisk blablabla haha. På de lektionerna pratar vi om Spanien, kulturen, våra intryck och reser. Det är den kursen som gör att vi kan åka på massa roliga resor ex: Madrid, Sevilla, Ronda osv. Lektionen är helt på spanska så i början va det lite svårt att förstå, men nu förstår man mer och mer för varje lektion! Det är en rolig lektion iallafall. :) Saknar dig med Hanna! <3
 
Så, nu har jag svarat på några frågot! Tog dock inte med alla "söta komentarer" men de betyder verkligen jätte mycket! <3 Fortsätt kommentera om ni undrar något, jag tycker bara att det är kul! :) 
 
 
 

Två saker som jag verkligen saknar nu!

Jag säger bara PIGGELIN och OBOY!!! Åh vad gott! Ni som är hemma i Sverige kan väll äta och dricka lite extra för mig? Om ni verkligen inte vill kan ni väll skicka ner lite till mig allafall... hehe pleaaaseee?
 
Ma del Carmen Luna Galdeano
(Sofia Andersson)
C/Trigueros 14, Los Pacos
29640 Fuengirola 
España
 
hihii // piggelin och oboy sugen tjej!!
 
 
 
 

Dagens måste...

Idag måste jag verkligen måla naglarna! Har sagt det i 20 dagar nu men inte hunnit... Haha


buenos días

Nu är jag på mitt rum och ska snart gå ner och äta frukost! Idag är det en skön dag då jag bara har 3 lektioner: Engelska, Humhum och spanska. Efter skolan blir det nog stranden, vissa snackar om miramar så får se om jag kanske åker dit en snabbis också. Tror jag hoppar över friidrotten idag då jag har ont i halsen och vill inte bli sjukare tills imon då jag har biptest...
 
Hörs sen, beso.
 
Haha ni skulle sätt våra miner när vi hittade denna affären...
 
 
 
 
 
 
 

Varför hittar man alltid på massa andra saker när man ska plugga?

Jag lyssnar just nu på – Beyonce
Jag tycker om – Hur mitt liv ser ut just nu! 
Vad borde du göra nu − Matte, men min privatlärare Jempa duschar.
Jag gillar att – Shoppa, resa, bada, vara med mina kompisar och massa mer!
Jag kommer alltid att – sjunga. Även fast det inte låter så bra haha
Jag är hemligt förälskad i – Hemligt och hemligt...Harry Styles och Justin Bieber haha.
Sist jag grät var - hmm i lördags, dock inte serriöst...
Min mobiltelefon är - Vit och silvrig och svart och silvrig. Har 2 nu när jag bor här!
När jag vaknar på morgonen – Vill jag somna om.
Innan jag går och lägger mig – får jag alltid en godnattpuss av Lucas.
Just nu tänker jag på – Att Jempa duschar väldigt länge haha
Bebisar är – SÅ söta!
Idag har jag - Varit på skolan och stranden. 
Ikväll ska jag - Plugga och måla naglarna
Imorgon kommer jag – Gå till skolan och träffa mina amigas.
Jag vill verkligen – att Cleo ska sluta gå på mitt tangentbord nu.. och kunna prata flytande spanska
Det första du gjorde I morse − var att stänga av alarmet på klockan och sova i 5 minuter till.
Vad åt du sist? En jättegod middag som Mamen lagat! 
Vad irriterar du dig på? Alla spanjorer som ropar guapa och glor haha
Vart reste du sist? Hit till Spanien, eller asså reste o reste jag bor ju här nu!
Liknar du din mamma eller pappa? Hmm, vet inte. Men alla säger att jag liknar min bror väldigt mycket!
Ler du ofta? Det beror på!
I vems säng sov du i igår natt? Min egna
Gillar du skolan? si
Värsta ämne? Det har alltid varit matte, tills jag hittade min matteamiga här i spanien! Nu är det psykologi.
Favoritämne? Just nu, spanska...eller det beror lite på! 
 
 
 
 BILD I REPRIS

 
 
 
 
 


Trötter

Hola! 
Jag tänkte dra en snabb sammanfattning av dagen innan jag somnar. Började skolan vid 9 och hade helt okej roliga lektioner. Efter skolan blev det stranden en snabbis innan det var dags att åka till friidrotten. Mina handbollstjejer som läser detta vet hur jobbigt ett fyspass med Sören kan vara...men friidrotten är SÅ mycket värre! Uppvärmningen (eller aa, jag tycker inte det känns som en uppvärmning för alla verkligen kutar hela varvet) är 1 varv runt en travbana gjord av sand som är minst 1,5 km lång. Yes, en travbana. Friidrottsanlägningen ligger nämligen ganska så nära en travbana.  Efter det fortsätter vi att springa, springa, intervaller, springa och springa lite mer. Ibland hoppar vi även lite och gör massa magövningar. Utomhus. I 26 grader. I nästan 2 timmar. Jag dör. Men jag som älskar att springa tycket att det är så kul så det är helt klart värt det utan tvekan! Jag har träning måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar vilket jag kan tycka är lite överdrivet nu i början så jag snackade med tränaren och han sa att man absolut inte behöver komma alla träningar, det är nästan ingen som gör det. Så jag tänker nog börja med måndagar, tisdagar och torsdagar, det tycker jag känns bra! Efter friidrotten fick jag skjuts till skolan där jag mötte upp Jempi som hade varit ute och sprungit så gick vi hem tillsammans. När vi kom hem snackade vi en stund ute på takterassen innan Mamen ropade och sa att det var mat. Maten här är btw väldigt god, oftast! Nu måste jag sova för jag mår inte helt hundra, har ont i halsen och trött hela tiden. Kan dock bero på att jag går och lägger mig tidigast 00.00 och går upp 7.40. Sen att jag tränar ganska mycket i värmen som är här! Denna veckan är galet varmt, 34 grader? Vad sägs om det? :P 
 
Godnatt, beso.
 
 
 

Helgen

Hellu!
I fredags var jag först i skolan som vanligt efter det gick jag o Jennifer hem och det va ju då el gato sprang bort! Lite senare på kvällen skulle vi möta upp massa tjejer för mys och god mat på ett tapasställe så det blev ju lite stressigt när klockan började närma sig halv 8 när vi skulle mötas och vi inte hade fixat oss än.. men allt löste sig och vi märkte att vi faktiskt kan vara superduper snabba om vi bara vill haha. Maten på tapasstället var hur god som helst! När vi började bli klara gick vi runt en stund innan vi hittade ett mysigt ställe där vi kunde sitta och prata och lära känna varandra lite mer. Efter ett tag gick vi därifrån och letade upp massa andra på skolan som vi sedan hängde med hela kvällen. Allt blev lyckat och jättekul! 
På lördagen tog jag och några tjejer tåget och spenderade lite pengar..hehe. Fick med mig fina saker från både Bershka och primark. Har fått några önskemål om att jag ska lägga upp bilder på min shopping här nere och lite mer outfitbilder så jag ska se vad jag kan skrapa ihop för något! Vid 17.00 tog vi tåget hem igen trötta men väldigt nöjda med vad Malaga hade erbjudit oss. När jag och Jempii kom hem tog vi siesta i någon timme innan vi började äta lite och förbereda oss inför kvllen som bestod av nollning på stranden. Som vanligt är jag och mi hermana ganska så tidsoptimistiska så vi tog det lugnt liiite för länge så det blev stressigt på slutet den kvällen också haha. Men allt löste sig som vanligt och vid 21:30 var vi på stranden för lite lekar och sånt. Vissa saker var väll roligare än andra, men jag tycket ändå att treorna hade lyckats få ihop en rolig nollning. När allt var klart badade vissa (mest de som hade blivit insmorda i grädde eller bara blivit lite blöta.. haha men det är en annan historia) så vid 23-23:30 när allt var klart följde jag och Elin med en kompis hem som skulle byta kläder och lite så. Denna kvällen var riktigt kul! Kom hem vid 02:50, regeln säger att vi måste vara hemma vis 3 så det va vi ju! :)) På söndagen vaknade jag av att klockan ringde vid 11 och då var det bara att pallra sig iväg till skolan för självförsvarkurs som började vid 1. Det var Liza, allas elevers "mamma", som höll i den. Den var verkligen roligare och lärorikare än vad jag hade trott. Vi fick lära oss olika grepp och vad man ska göra när man hamnar i vissa situationer. Sen så fick vi även höra och dela med oss om saker som hänt på skolan tidigare år. Fuengirola är en väldigt fin och rolig stad, men sent in på nätterna (typ mellan 05-06) händer det ganska så ofta obehagliga saker ex: rån och slagsmål. Kursen var i ca 3-4 timmar och efter det fick vi mackor & chips. Efter kursen gick jag och andra elever från skolan ner till havet och var där i några timmar sen gick jag och Jempa hem och pluggade. På kvällen skypade jag även med Natali. Som jag har saknat henne! Det var så skönt att bara sitta och höra på allt som händer i Sverige och dela med mig om lite saker härifrån. 
Idag har det varit skola från 9-16:30 (värsta dagen) och efter det blev det direkt till friidrotten. Det va SÅ kul att komma igång igen! Vi började med ett uppvärmningsvarv på en travbana (haha det va så jobbigt att springa så långt i sanden) och sen blev det massor av intervaller, magövningar, springa och sist men inte minst höjdhopp...Ni som känner mig vet att jag inte hoppat höjdhopp sen 7:an då jag slog i huvudet i stången och började blöda, VÄLDIGT mycket. Jag hoppade runt 135 idag så det var ju kanske inte så dåligt med tanke på att jag ble livrädd när han sa att vi skulle gå bort och hoppa lite höjdhopp haha. Det känns verkligen så kul att jag har tagit tag i friidrotten igen! Jag har träningrar måndag-fredag, men tror nog att jag ska börja med måndag, tisdag och torsdag och sen om jag vill träna mer så kommer jag bara dit på onsdagen oxå. Vill helst slippa träna fredagar..hehe. 
Nu får ni lite bilder från helgen. Har lånat bilderna från massa olika bloggar som jag kanske kan länka någon dag? Aja nu ska jag packa träningskläderna och borsta tänderna sen ska jag SOVA. 
Godnatt, Beso.



Fredag den 13:de

Som sagt fredag den 13:de... Det började redan Igår kväll/natt när Lucas lyckades dra ner Mamens och Rauls taklampa och fick den över halva sig! Sen så imorse kom Jempa försent till sin lektion (haha), vädret har varit sådär (25 grader med moln) och sen när vi kommer hem från skolan är alla lite halvt panikslagna. Vi frågar vad som hänt och det visar sig att lille Cleo (kattungen) är försvunnen. Vi hjälps alla åt att leta och efter ca 30 minuter när jag står på en stol på takterassen ser jag honom ligga på en hög mur inne i någon annans "gård/baksida". Jag fick panik och ropade på Mamen. Det slutar med att jag, Jempa, Lucia och Lucas står på stolar och ropar på Cleo men han visste inte hur han skulle komma hem till oss så han hoppar ner från muren in till någon annans baksida typ 5 hur härifrån.. Plötsligt hör vi hur massa hundar skäller och jag tänker bara: Nu är det kört. Vi kommer aldrig hitta honom och om vi gör det kommer han säkert inte vara hel... Men vi lyckades hitta huset där (såklart lyckades Lucas ramla på vägen dit o började blöda..) hundarna var så vi ringde på huset o snackade med en som bodde där och hon fick ut lille Cleo, hel o fin dock väldigt rädd såklart! Det va helt klart KAOS här hemma alltså. Nu skrev jag detta väldigt snabbt och kortfattat men det va verkligen helt galet! haha 

Dag 13

Idag när jag kom hem från skolan låg en present/brev på sängen!! Jag sprang upp till Jempii och öppnade det med henne och i det låg godis och en liten hälsning från mamma + ett paket från bästa Emelie!! Hon hade lagt det i min brevlåda hemma så skickade mamma ner det till mig! TACK så jätte mycket Emelie, jag blev jätte glad! Halsbandet kommer passa perfekt ikväll då jag ska gå ut med några från skolan! 
Idag har jag varit här nere i 13 hela dagar, idag är det även fredag den 13:de och det har märkts kan man säga... haha mer om det kommer i nästa inlägg för nu ska jag hoppa in i duschen! 
 
puss
 
Ps. ja, jag har tagit bilderna med datorn och nej jag är inte så röd, fattar inte vad som hände med ljuset.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 dagar

Som ni märker har jag väldigt svårt att hålla reda på hur många dagar jag har varit här.. Dagarna bara flyger förbi! Så jag frågade mamma och hon sa 12 så det borde stämma. Just nu sitter jag på mitt rum med Lucas. Jennifer är på sitt rum och skypar med en kompis. Tror att detta är första gången jag bloggar från mitt rum...haha Jennifers rum har blivit som vårat mysrum typ. Det är där vi gör läxa, lyssnar på musik, pratar, äter godis, bloggar osv. Vet faktiskt inte varför det är just i hennes rum vi hänger för mitt rum är faktiskt större...men tror det beror på att hon är den enda som har rum på tredje våningen och att takterasen är där. Anyways, vad har jag gjort idag? Började som vanligt skolan klockan 9. Torsdagar är bäst då jag bara har 3 lektioner; engelska, humhum och spanska. Jag slutade klockan 13:30 och då gick jag ner till stranden med några i skolan. Det som är skönt med stranden är att om man är själv någon dag efter skolan kan man bara gå ner till havet och gå till "den vanliga" platsen så hittar man alltid någon där. Efter stranden gick jag hem och nu sitter jag här. Alltså har jag inte gjort så mycket idag. Ikväll ska jag plugga lite, måla naglarna (som jag egentligen skulle gjort innan jag flyttade men inte hann...haha) och försöka kolla på tv3play eller tv4play och kolla på något roligt program! Programen här suger, finns dock MTV som hade varit okej om inte allt va dubbat till spanska...haha. 
 
Nu tänkte jag berätta lite om de 2 dagarna jag inte bloggat på! Igår ve det först skola som vanligt och efter det hade min grupp sitt stödsamtal med Liza. Det innebär att man sitter i en grupp och pratar om allt o lite till. Tex: trivsel, mat, somn, hemlängtan, platser som är "farliga" här borta på kvällarna osv. Liza är som hela skolans extra mamma. Hon är verkligen så snäll och om det är något man behöver prata om kan man bara gå till henne, eller om man behöver hjälp med att säga något till familjen så kan hon hjälpa till osv. Det kan vara allt från att man inte gillade maten man fick hemma igår till att man vill byta familj. Maten är btw jätte bra här borta. Tror aldrig att jag har fått sån här god skolmat som jag får nu! Känns nästan som man äter hemma lixom. Och maten här hemma är också toppen. Mamen älskar att laga mat så vi får typ restaurang mat! Hihi, fast jag saknar ditt potatismos mamma och pappas kanelbullar. Det vill jag ha när jag kommer hem till jul. :) Efter stödsamtalet gick jag hem och pluggade med jennifer. Hon är bästa matteläraren, bästa hermana. Vid åtta gick vi ut på restaurang med Jennifers mamma o pappa som åker hem imon. Det va jätte gott! Vi kom hem vid 11 och somnade runt 12. Det är så mina rutiner ser ut här borta typ. Eller okej, ibland somnar jag senare än 12...mycket senare haha. 
 
I tisdags var det också skola såklart. Efter skolan gick jag hem till Sara (hon bor bara 5 min från skolan.. SÅ FUSKIGT) och åt lite och bytte om. Klockan 6 skulle vi nämligen gå tillbaka till skolan och få skjuts til...friidrotten! Gud va vi båda längtade efter att få springa av oss och hoppa längdhopp. När vi kommer till skolan va Rickard (Gympaläraren som skulle köra oss) inte riktigt klar med sin tennisfys så vi var med på lite av den. Vi gjorde biptest. Det va såå mycket värre än va jag trodde.. kan ju bero på att man sprang i 30 graders värme och det fanns ingen skugga alls. Kan säga att det blev rätt varmt asså..haha. Sen åkte vi till friidrotten. Vi tränade ingenting utan pratade mest med en tränare (som faktiskt va från sverige men snackar bara spanska på träningarna vilket jag tycker är bra!) och fick kolla runt lite. Det såg ganska så bra ut och jag blev allt sugen på att springa trots att bip testet dödade mig. När vi snackat klart med tränaren och bestämt träningsdagar körde Rickard hem oss igen. Sara bor ju vid skolan så han släppte av henne där, men jag bor lite längre bort i ett område som heter Los Pacos så han skulle släppa mig lite närmare åt de hållet. Bara det att han släppte mig på en bensinstation...vid motorvägen...som jag inte hittade hem ifrån. Haha, när han frågade mig om han kunde släppa mig vid bensinstationen trodde jag att han menade en annan som jag vet var den ligger och sen när jag hade hoppat ur bilen insåg jag ganska så snabbt att jag va helt lost. Det första jag gör är att ta upp mobilen och ringa till hermana (jennifer) som va hemma. "Du skojar?! Ska jag ringa en taxi?" va hennes reaktion. Haha, så frågade hon mig vad jag såg om jag kollade mig om kring och det ända jag såg va: bilar, berg och stenhus. Haha det enda jag kunde göra va att skratta. Där gick jag med mina svettiga träningskläder men både skolväska och träningsväska och hittade verkligen inte hem. Hermana sa åt mig att gå mot vattnet för hon vet att jag hittar hem därifrån men jag såg ju fan inget vatten. Det va massa höga hus ivägen. Hermana frågar igen vad jag ser och jag svarar: Ett gult höghus med blåa markiser. Då svarar jennifer: JAAA jag ser det hustet från mitt fönser. Haha så det va bara att börja gå mot huset. Det tog typ bara 15 min hem men det kändes som att jag va 3 timmar hemifrån. Känslan när jag äntligen hittade en väg jag kände igen va underbar haha. Ni skulle sett mig. Gud. 
När jag kom hem gick jag och Jennifer ut och sprang. Det slutade med att vi sprang hela vägen till Jennifers föräldarar, alltså 1 mil fram och tillbaka. okej, me lite powerwalk oxå...jag var helt död sen när vi skulle sova. 
Oj herre vilket långt inlägg! GRATTIS till er som orkade läsa allt haha. 
Beso
 
 
 
 

Dag 9...eller vad blir det?

Heej! 
Just nu ligger jag i sängen o ska snart sova. Efter skolan gick jag o Jempa hem och satte oss i hennes rum och lyssnade på musik. Efter det började vi med lite läxor och sånt...Helt sjukt att jag varit läxfri i hela 64 dagar! Det har verkligen varit såå skönt men nu drar skolan igång igen, dock har jag nästan bara roliga lektioner med sköna lärare så det gör inget hih. Fråga mig igen om några månader igen så kommer jag nog inte vara lika positiv... 
Igår var jag och Jennifer i Nerja som jag skrev. Det var såå fint. Vattnet var helt turkost och de små gatorna var så söta. När vi stod ute på "Europabalkongen", som är en stor "balkong" som har jätte fin utsikt, såg vi en modellfotografering som skedde nere vid vattnet! As coolt! Jag tog säkert flera hundra bilder igår så kan inte lägga ut alla. Åh, självklart började internet lagga nu så jag kan bara lägga ut en bild så de kommer fler imon istället... Imon händer det faktiskt en jättekul grej btw! Jag har snackat lite med gympalärare och sånt, och imon ska träna friidrott med en spansk klubb och om jag tycker att det är kul så fortsätter jag där! Eller hur kul pappa?! :D
 
Aja nu måste jag sova.
Buenas noches
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 8

Godmorgon!
 
Igår blev det shopping för hela slanten. Jag köpte två par shorts, två linnen/toppar, en t-shirt, ett handsband och en bikini. ( Lugn mamma o pappa, jag har pengar kvar! haha) Efter shoppingen va det tacokväll på skolan så där hängde vi från 6- 9 och sen gick jag och några till ut på promenad. Nu ska jag o Jempa åka till Nerja med hennes föräldrar. Hör av mig ikväll! 
 
 

Lite bilder från aquathlon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här fick ni lite bilder från Aquathlon. Skolav valde helt rätt dag att lägga tävlingen på för igår va vädret nämligen lite disigt på morgonen vilket gjorde att man inte brände fötterna av sig i sanden! Nu ska jag och Jennifer åka till Miramar, ett STORT shoppingcenter här i Fuengirola. Vi hörs sen! 
 
 
 

Dag 6

Hola amigos! 
 
När jag skaffade denna bloggen lovade jag mig själv att lägga upp minst ett inlägg om dagen.. haha aa det gick ju sådär. Men till mitt försvar kan jag faktiskt säga att internet är sjukligt långsamt här hemma och på skolan har jag inte så mycket tid för bloggen om man säger så! Dagarna här borta ser nästan likadana ut varje dag: Börjar skolan vid nio och efter det går vi till stranden och vid sex går vi hem och duchar och sen softar vi hemma eller går ut och går. i onsdags och igår va dock ett undantag. Efter skolan i onsdags va det vollyboll träning för de som ville. Det var ju utomhus så vi höll på att smälta bort så efter träningen gick vi ner till havet och svalkade av oss, så skönt! Igårkväll va det grillkväll på stranden med skolan. Det va jätte mysigt verkligen! Grill, volleyboll och kompisar klingar super i mina öron hihi. Grillningen började vid sju och vi gick hem vid 10. Påvägen hem stannade jag, Jennifer och Sara och köpte super god italiensk glass. Jag åt på samma glasscafe på morgonen med klassen när vi hade klasstid..hehe tjockis jag vet! När vi kom hem gick vi och la oss ganska så direkt. I morse när klockan ringde kunde jag nästan inte öppna mina ögon, jag var SÅ trött. Vilket inte var så bra eftersom vi skulle ha aquatlon idag. Aquathlon är en tävling mellan alla 1:or, 2:or och 3:or på skolan där man ska springa en sträcka på stranden och sen simma n sträcka i havet och sånt 10 varv. Jag skulle springa en sträcka men det slutade med att jag fick springa tre...klassen ville även att jag skulle simma men där sa jag stopp. Det såg så galet jobbigt ut att springa upp från vattnet sen när man hade simmat klart haha. Det va verkligen jätte kul och alla gick verkligen in för det...vissa för mycket kanske haha. I min klass hade vi rosa,blåa och svarta pennor som vi kladdade oss med. Reslutatet av tävligen ska vi nog dock inte ta upp... haha eller okej då! Vissa säger att min klass kom sist med det tror jag på ungefär lika mycket som jag tror på tomten. Egentligen är det skit samma för jag hade AS kul i alla fall! Efter tävlingen badade vi och sen hade vi lunch och efter det en låång håltimma så då gick jag, några i min klass och ekonomi och köpte glass. (Jag vet, herregud vad jag äter glass!!) Sen hade vi två lektioner och efter det va del vollyboll igen. Fast denna gången var det inne i Fuengirolas idrottsanläggningar tillsammans med spanska vollybollspelare. Vilket var jätte kul även om jag inte är så bra så kändes det mer "seriöst" och så. Vi har fått möjligheten att prova på några sporter och om vi gillar det så kan vi få börja i spanska klubbar. Jag skulle vilja testa på friidrott eller ridning! Volleyboll är jätte kul men inte riktigt min grej..haha. Man kunde även välja handboll, men jag tror att jag vill ta en pause från det detta året. (För er som inte vet har jag spelat handboll i många år men slutade nu när jag flyttade hit.) Hmm vad mer kan jag berätta..? Idag när jag gick hem från träningen var det KAOS på ett ställe som ligger 10 min hemmifrån. Så nu när vi åt mat frågade vi Mamen varför det va det och då berättade hon att det är en känd artist som uppträder...Mamen gillade inte alls han, men alla små tjejer gör det! Hon berättade att han bara sjunger massa krälekslåtar så jag kan tänka mig att han är som spaniens egna Justin Bieber haha. Nu när jag och Jennifer sitter i hennes rum kan vi höra musiken ända hit in, och ännu bättre om vi går ut till våran takterass. Nu ropar Mamen att det är mat så nu måste jag gåå! Fler bilder kommer i nästa inlägg! 
 
Beso 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 3

Heej! Idag är min tredje dag här nere, gud vad snabbt det går... Men jag har verkligen jätte kul! Idag va första dagen i skolan. Klockan 9 började ett möte i aulan som alla i skolan skulle vara med på. Mötet bestod mest av information om skolan, lärare och sånt. Efter det fick vi reda på våra klasser och vårat hemklassrum. I klassrummet hade vi en snabb presentation av oss och sen gick vi igenom lite trivselregler och sånt som man gör när man börjar på en ny skola. Blev lite chockad över hur många vi va i min klass, hela 26 stycken! Sen så va det dags för luch, som btw va vääldigt god! Skolan har alltid haft klagomål på sin mat, men nu har de precis bytt kockar så maten va super. Det är spanska kockar som pratar svenska så vi kommer få både spansk och svensk mat (hoppas ni antecknar haha) Efter bamban (haha frågade just Jennifer om vet vad en bamba är och hon såg verkligen ut som ett frågetecken haha) fixade vi yttligare små saker tex: allergi lappar och sånt. Vi fick även reda på att vi ska ha lite roliga akriviteter i veckan ex: aquatlon (en stafett på stranden o i vattnet) och grillkväll på stranden. Det ser jag verkligen fram emot! En sak på skolan som verkligen inte är likt skolorna i sverige är att alla kan verkligen prata med alla! Då menar jag inte bara alla i klassen utan även i andra klasser. Tex idag har jag pratat med elever från åk 9 till eler som går tredje året på gymnasiet. Skolan är ganska så liten och det gillar jag också! En annan sak som är super är att jag fick skåpet längst upp! Så jag slipper böja mig! U.N.D.E.R.B.A.R.T. Tänker på er i min polhemsklass som har mittenskåpen..det kan inte vara kul asså..jk. Efter skolan tänkte jag och några till gå och fixa spanskt mobil grejsmojs, men vi gör det imon istället för jag o jennifer va både trötta och hungriga så vi gick hem. Ikväll tänkte vi ta en powerwalk ner till havet och bada lite! Drömmen ju. Hur har ni det hemma? Såg på någon bild att ni börjat med halsduk och jackor..hihi vi har några månader kvar med bad och sol! Enligt Mamen kan vi bada hela vägen fram till november wihoo! Jag har faktiskt inte tagit några bilder än.. haha så inläggen blir tråkiga jag vet, men jag ska tabilder imon tänkte jag! 
 
 Så länge får ni en bild från förra året när jag va i spanien. Spanien, mitt hem för 10 månader. 
 
 
 
 

Dag 2

Hej!
Första natten gick hur bra som helst. Jag trodde att jag skulle vara nervös och inte skulle kunna somna men så va det inte. Huset har 3 (4 om man räknar med källaren/garaget) våningar och jag bor på den andra våningen medans Jennifer bor på tredje våningen. När jag och jennifer åt frukost berättade hon för mig att hon hade det så varmt i sitt rum så hon vaknade flera gånger, men det va ingenting som jag kände av så det va ju skönt för mig hehe. Efter frukosten som bestod av mackor och drick-yoghurt gick jag och Jennifer till stranden, det va hur skönt som helst! Vi låg där i 3-4 timmar och när vi va där träffade vi även Sara en stund. När vi låg där på våra handdukar på stranden ser jag plötsligt en kvinna springa mot oss och jag fattar ingenting. Hon springer hela vägen fram till oss och efter en stund förstod jag att det var Jennifers mamma som är här på semester med sin man. Hon satte sig med oss och vi pratade en stund och hon var hur snäll som helst! Hon frågade oss om vi ville åka med dom på en utflykt på lördag så vi ska fråga Mammen det sen. Det skulle vara jätte kul om vi fick göra det! När vi kom hem från stranden satte jag mig i Jennifers rum medans hon duschade och efter en stund kom Lucas. Vi satt i hennes säng och kollade på massa roliga klipp, eller aa han typ dog av skratt på varje klipp jag tyckte väll att det va sådär kul att kolla på när katter typ bäddade sängar osv haha. Men han är så söt och snäll så det gjode ingenting. När Jennifer hade duschat klart hoppade jag in i duschen och efter det åt vi Paella. Det va SÅ GOTT! Trodde inte att jag gillade det haha. Snart ska jag o Jennifer ut på en powerwalk. Vi hörs sen! Internet är ganska så segt här så det tar år att lägga ut bilder...
 
 
 
 
 

Lite om dag 1

Hej!

Nu har jag kommit i ordning här i Spanien så nu tänkte jag göra mitt första inlägg härifrån! Allt flyter på bra och min familj är hur gullig som helst.
Dagen började med att min några fråb skolan hämtade mig och några andra tjejer från flygplatsen och körde oss till skolan. På skolan hämtade min värdmamma mig tillsammans med Jennifer (min svenska "syster") och Lucia (min spanska "syster") sen så gick vi till mormorn och morfarn och hälsade lite, där va även Lucas (min spanska "lillebror"). Efter det gick vi hem och jag packade upp alla mina grejer. Hade med mig hur mycket saker som helst, men det kändes skönt när Jennifer sa att hon hade ungefär lika mycket med sig haha. När jag fått alla grejer på plats ropade Mammen på mig o Jennifer att det var mat. Mammen älskar att laga mat så maten va väldigt god! Efter maten tog det typ en timme innan jag o Jennifer bestämde oss för gå ut och gå. Det va 25 grader i skuggan så det va vääldigt varmt.
Det är väldigt svårt att prata nu i början, men det släpper väll snart. Det är dock förvånansvärt lätt att förstå vad dom säger! Förutom Lucas (lillebror) som babblar om allt och lite till vääldigt snabbt! Sen på kvällen gjorde vi inte så mycket. Vi åt glass och svenskt godis (jag hade med mig massa godis till familjen), tittade på något konstigt program på MTV med barnen och så. Vid 22 blev det hemmagjord pizza till middag! Nu på morgonen har vi ätit frukost och bytt om till badkläder och snart ska vi till stranden!

2 konstiga saker:
- spanjorer har på sig skor inomhus
-man äter yoghurt som frukt. Alltså efter varje måltid frågar Mammen om man vill ha frukt eller yoghurt.

Funkar inte att ladda upp bilder så jag får göra det sen!


RSS 2.0