JC

Hej!
Idag har varit en bra dag. På humhum lektionen fick vi besök av en känd tjurfäktare. Han heter Juan Carlos och är 24 år. Han pratade om hans hobby/jobb och vi fick ställa frågor, han visade även upp massa saker ex dräkten (som btw kostar 400 €..). Han berättadeävenatt han tjänar galet bra, för varje show tjänar han runt 12000€ - 18000€. Ganska så mycket pengar. Vissa tycker det är helt förstårligt att man tjänar så mycket eftersom det är ett livsfarligt jobb, men jag tycker bara det är sjukt. Stöttar inte tjurfäktningssporten någonstans. 
Om man ville fick man prova jackan och lite så. Detta gjorde blandannat Malle, hon fick på sig hela rubbet och det såg jätte kul ut när hon skulle stå och vara tjurfäktare och Juan Carlos skulle leka tjur haha. Efter humhum lektionen hade vi spanska och sen slutade vi. Efter skolan pluggade jag kvar lite på skolan och sen tog jag med mig Elin för en promenad till posten för att hämta ut mitt paket, dock var posten stängd så det fick bli picknick på en bänk i solen istället. Muy mysigt. Vid 17:30 blev det gymmet och vid 20:00 var jag hemma. Kvällen har mest bestått av mat, data, plugg och prat med jempa o Mammen. Älskar när madre berättar massa saker för mig o Jempa när vi äter. Idag pratade vi mest om tjurfäktning, hennes barndom osv. Jätte mysigt verkligen. Kvällen var tänkt att tillbringas med Jempa och en spansk film som mamen tyckte att vi skulle kolla på, men har man en tråkig syster som vill sova så har man.. Jk. Nu sitter jag på mitt rum och har beslutsångest. Ska jag kolla filmen själv eller plugga? Tror det blir plugga eftersom jag vet att Jempa vill kolla på filmen med mig. Jag är så snäll. 
Imorgon efter skolan ska jag hjälpa Elin att cambiar casa, dvs flytta. Efter det lutar det åt miramar med tjejerna eftersom det fortfarande är massa rebajas och jag är liite sugen på shopping. Tycker jag har hållt i pengarna ganska bra denna månaden, så nu vill jag slösa lite. Bara lite. 
 
Har inga roliga bilder på datan just nu, kanske dyker upp några imon. 
Detta hade inte suttit fel nu! Är SÅ sugen på grovtbröd så det finns inte..
 
 
 

2




Två från idag. Nu har jag och jempa precis kollat klart ph. Längtar nästan lite tills det tar slut haha känns jobbigt att ett program ska hålla på att styra över mitt liv... Nu ska jag sova. God natt.

GLAD

Gissa vem som har internet?! JO JAG! Så glad att det fixade sig så snabbt. Fick ett meddelande från Mamen när jag var i skolan där det stod att internetet funkar igen. Vet egentligen inte varför det funkar, men nu gör det det och det är jag galet glad över! 
 
Skoldagen var okej, matte provet var okej, maten var underbar och mina kompisar är bäst. Efter skolan gick jag, Jempa och Ellen A till eroski och köpte yoghurt, russin och vindruvor. Vi satte oss på en bänk i solen och bara babblade på. Saker vi gillade, saker vi störde oss på, skolan, familjen, kompisar. ALLT. Det var så skönt och framförallt roligt. Fick veta saker som jag inte visste och fick säga saker som jag inte sagt. ÅH mina funkistjejer äger. När vi sagt allt och lite till fick vi rusa till gymmet. Körde det gamla vanliga dvs lite kondition och lite mer styrka. Imon hoppas jag på ett roligt pass, helst step eller abs. Älskar det. Total fitness funkar också bra. När vi var klara på gymmet gick jag och Jempa hem. Gud vad vi babblade på, skönt. När vi kom hem blev det mys i min säng med gårdagens ph avsnitt och sen mat. Efter maten satt vi och snackade med Mammen ett bra tag. tycker verkligen att det är så mysigt och roligt att prata med henne. Hon berättade om alla andra svenska tjejer som bott där under året, fick höra så många roliga saker. Vissa år verkar ju ha varit roligare än andra om man säger så..Mammen sa att jag och Jempa är de första tjejerna som verkligen klickat bra, kallar varandra för "hermanas" osv. Haha tänkte på en sak, igår när jag hade träningsvärk fick jag sitta på jempas rygg upp för trappan medans hon kröp..haha ni skulle sätt Mammens min. Hon vek sig av skratt och frågade hur vi ska klara oss utan varandra när Jempa åker till Stockholm och jag till Götet...? Det undrar jag med. Det kommer inte bli lätt. MEN nu ska jag inte tänka på det, har ju faktiskt väldigt många dagar kvar med min hermana mayor (egentligen är hon yngre än mig, men vi har kommit överens om att hon är min stora syster ändå!).  
 
Efter att vi hade pratat med madre ett tag var hon tvungen att åka och hämta Lucas på ett kalas så då gick vi upp och fortsatte kolla på ph ett tag till. Efter det skypskrev jag lite med mormor o morfar och nu sitter jag i min säng med cleo och gosar. Ska snart hoppa in i duschen. 
 
Lilla syster, stora syster och lillebror.
 

Från glad till arg och arg till lite gladare.

Ingen bloggning igår som ni märkte. Dels pga att jag har matteprov idag och dels pga att internetet försvann igår vid 20-tiden. Ni anar inte hur jobbigt det var, jag kunde inte göra någonting typ. Pluggade en del men eftersom jag inte kunde kolla ph somnade jag redan vid 23. Så inatt har jag sovit hela 9 timmar! Vet inte när det hände sist haha. Jag var SÅ utvilad är jag gick upp så dagen började jätte bra, tills jag märkte att internetet fortfarande inte fungerade...Tänkte dock inte så mycket på det men nu fick jag precis reda på av jempa att hon hade pratat med Raul imorse (hon började mycket senare än mig) och han hade sagt att vi inte kommer ha internet på 4-5 dagar?! HUR SKA JAG KLARA MIG? Jag kommer inte kunna plugga, kolla ph, blogga, skypa, kolla film osv osv. DET SUGER. Kommer antagligen sitta kvar i skolan när jag slutat varje dag denna veckan...tur att skolan stänger vid 21. Åh nä nu är jag på dåligt humör. Två saker som dock gjorde mig glad är att jag fick ett vykort+paket av mormor o morfar igår (paketet ska jag hämta ut hos posten idag efter gymmet) och den andra saken är att Lina i min klass tipsade om att jag kan ta honung på läpparna innan jag går och lägger mig eftersom mitt läppsyl är trasigt. Så nu behöver jag inte leta runt som en galning efter ett nytt. Skönt. 
 
 
Denna bilden på mamma o mormor gjorde mig lite glad nu. Mina favoriter. 
 
 

TIPS:

Ett supertips är försvarets hudsalva. Tog det på läpparna varje kväll, morgon och använde det även när jag går ut på helgerna. Det gör läpparna super mjuka och är lagom glansigt elleer vad man säger haha. Vet att jag mamma andvände det på mig när jag hade torra läppar på vintern när jag var liten, vi hade hur mångs som hhelst hemma eftersom pappa fick sånna när han var militär. Iallafall är det ett super tips för som inte provat. Går att köpa på apoteket och kostar runt 30 kronor om jag inte minns fel. Nu är det dock så att jag råkat ha sönder mitt... går inte att använda längre utan att bli super kletig. Har letat efter något liknande med hittar inget som är lika bra...MIna stackars läppar. :(  Kan inte någon snäll liten själ skicka ner ett nytt...? hehe
 
 

Nu:

Idag har varit en helt okej dag. Började på psykologi 2 eftersom jag nu läst klart psykologi 1. Tror denna kursen kommer bli riktigt rolig! Efter skolan gick jag till gymmet med Linn och Ellen. Kanske inte det mest effektiva gymvistelsen, men lite fick jag gjort iallafall. Efter gymmet gick jag hem och när jag kom hem var jag så trött. Höll nästan på att somna i jempas rum. När hon gick till tennisen skypade jag först med Sara H i sverige och sen med bästa Madde här i funkan. Kände för att prata ut lite. Vi babblade på och skrattade som aldrig förr. Nu känns allt mycket bättre! Gotta love that chica. När vi pratat ett tag gick jag och jempa ner och åt middag och nu sitter jag och peppar jempa medans hon gör sina 100 squats, jag gjorde mina på gymmet hihi. 
 
Gammal bild på oss:))
 

Resten av helgen.

Okej, lördag: Vaknade vid 11 men låg kvar i sängen till 12 typ och efter det gick jag upp och la mig brevid Jempa. Vi bestämde oss för att göra pannkakor till frulle så så fick det bli. Vi märkte dock att vi inte hade alla ingredienser och familjen var inte hemma så vi gick till BALI och köpte lite saker. Vid 14 blev det frukost tillsammans med lite skype med Ellen, Lisa, Bella och Malle. Vi bestämde att jag och jempa skulle gå hem till Ellen o Lisa där även Bella var. Efter ett tag kom Josse och Malle också Vi pratade mest och efter ett tag gick vi ut. De följde mig o Jempa hem till los pacos. När vi kom hem var vi super hungriga så vi åt spagetti och köttbullar, mums. När kvällen sedan kom tvekade på vad vi skulle hitta på så vi fixade ihop en systerdejt med Ellen o Lisa. Super mysigt så länge det varade. Kom hem tidigt och då blev det lite yoghurt och sen sängen. 
 
 
 
Söndag: Vaknade vid 9:30, eller ja, alarmet ringde 9:30. Jag gick då upp och gjorde jempa sällskap vid frukosten. Hon skulle iväg med några i salsagruppen för att träna och så. När hon blev hämtad kl 10:40 gick jag och la mig med datan i sängen. Fick efter ett tag en snapchat från Lisa som frågade om jag ville med henne ut och springa på stranden eftersom hon försov sig till "salsa träningen". Det ville jag. Vi möttes vid stranden kl 12:35 och då la vi våra skor och väskor på stranden och började springa. Det var faktiskt riktigt skönt. Vi sprang långt och snabbt. Efter ett tag träffade vi på Elin som var ute och promenerade. Vi snackade ett tag och tog lite sköna bilder, sen sprang vi vidare. Sista biten sprang vi vårat snabbaste så vi skulle bli riktigt riktigt varma. Det blev vi och därför sprang vi raka vägen ner i havet och badade. Det var kallt men skönt! När vi varit i ett tag gick vi upp och solade ett tag innan vi fick för att att köpa jordbubbar. Vi gick i bikini och linne upp till en fruktaffär och köpte massa jordgubbar. Kände mig som en riktig turist med tanke på att spanjorerna gick med vinterjackor (vilket jag tycker är väldigt överdrivet eftersom det var minst 21 grader idag hehe). Vi tog med oss jordgubbarna ner till havet och åt dom i solen tillsammans med håkan hellström i mobilen. Kändes som svensk sommar! VI låg där ganska länge och efter ett tag kom söta Ellen. Då blev det lite mer prat och sen gick vi bort till massa andra som var längre bort på stranden och spelade vollyboll. Vid 16:50 började Lisa, Linnea, Ellen och jag dra oss hemåt. Jag följde med Lisa och Ellen hem. Vi lagade mat och pratade, en hel del. Det går inte att ha tråkigt med Ellen och Lisa. Det går bara inte. Vi pluggade lite engelskaglosor men det blev mest prat om helgen, dagen, skolan och massa annat. Vid 19:10 gick jag till skolan för att möta upp Jempis. När vi kom hem fick vi pizza. Det gjorde dagen till den absolut bästa söndagen sen jag flyttade hit till funkan (älska maat<3). ÄLSKAR ATT DET BÖRJAR BLI LITE VARMARE!
 
 
 

Bra fredag med SOL!

Hola! Kände för en liten pause med bloggen så så fick det bli. Har haft skönast och roligaste helgen på vääldigt länge. Torsdags kvällen var dock inte lika rolig. Jempa blev plötsligt jätte sjuk. Som tur var blev hon bättre under natten till fredag, dock inte tillräckligt på topp för att gå till skolan så hon stannade hemma och vilade. Jag gick till skolan och hade en grymt bra dag. Började med att jag vaknade vid 07:20 men låg kvar i sängen ett tag innan jag gick upp till Jempa o snackade lite med henne. Eftersom jag såg sol och blå himmel när jag kollade ut fick det bli klänning. Började gå mot skolan vid 08:45 (började 9) vilket resulterade att jag kom liite sent, men läraren brydde sig inte vilket var muy bien. Geografin var skön, idrotten var lugn (vi körde HLR), lunchen var bäst (PANNKAKOR/FATTIGARIDDARE), håltimmen var underbar. Jag och elvira fick för oss att vi skulle köpa jordgubbar och nutella, så det gjorde vi. Vi satt uppe på skolanstakterasse tillsammans med några fler och bara åt, solade och pratade. Historian var hur skön som helst. Vi satt ute på terassen och läste i solen. Blev dock mest musik, massa kort, karin o malle dansade och vi skrattade. Matten var också kul för en gångs skull. Jag fattade iallafall lite. När skolan slutade tvekade jag ett tag på om jag skulle gymma eller gå hem, blev övertalad till att gå hem så så fick det bli. När jag kom hem möttes jag utav en söt syster. Jag lyckades smitta över lite gladhet till henne så vi båda var verkligen superduper glada, dont know why. Vi gick ut och köpte lite saker på en liten mataffär här i los pacos som heter BALI och sen satt vi i solen, åt och myste. Efter ett tag började vi dra oss hemåt. När vi kom hem övetalade jag Ellen A om att följa med ut på kvällen via en grym argumenterande text jag skrev och skickade till henne på facebook och jaa... jag lyckades! Jag och Jempa började göra i ordning oss ganska tidigt och vid 19:30 var vi i svenskakyrkan för lite mat, mys, skratt och prat. I kyrkan var det en präst som berättade om hela sitt liv, världens coolaste präst. Han hade gjort allt och lite till. Varit millitär (pappa du kanske vet vem det är?), liftat genom hela amerika och lite till, läst till präst (no shit sherlock), träffat sin nuvarande fru när han köpte diskställ haha osv. Hans livshistoria var bara SÅ cool och man blev verkligen taggad på att skapa en minst lika så häftig som han har haft. Efter kyrkan gick Jempa med salsagruppen ut och dansade salsa och jag gick hem till Ellen A för att hjälpa henne välja kläder till kvällen osv. (Vi hann även med en liten springtur i området haha där vi stötte på Greta och Karin. Haha DET var knas.) Vet inte exakt vad klockan var men runt 23:30 mötte vi iallafall upp massa andra tjejer och sen drog vi ut och bailade. Kvällen var rolig och det var mycket folk ute, finally typ haha. Så fort vädret börjar bli bättre blir det bara mer och mer folk ute. 
 
Tänkte skriva om lördagen direkt men det får bli nästa inlägg hehe.
 
Lunch:
 
Historialektion:
 
Håltimma med småbarnen:
 
Min o malles outfits hehe:
 
 

Cleo skapar kaos como siempre

Hola! 
Idag har jag varit duktig. Efter den korta skoldagen blev det först en sväng till PAD (volontärarbetet) med Elin o Madde. Vi var där från 15-16:30, blev alltså en kortis idag. Vid 17:30 gick jag till gymmet. Trodde jag skulle vara själv, men när jag kom dit träffade jag Sofie och Julia så det behövde jag inte. Man måste bara älska alfa :)) 
Jag körde mina 100 squats och sen blev det pass. Vi körde intervall och när det var klart stannade jag och Julia kvar på abs-passet. Det var dödligt idag. Efter passet gick jag hem. I shorts. Det kan ni inte i sverige va? hihi. När jag kom hem var klockan 20:00 och då satte jag mig i min säng med datan, och här sitter jag fortfarande. När jag började skriva detta inlägget hörde jag en katt som jamade jätte högt från grannens sida av muren, men fattade inte förens nu att det var Cleo... Så nu måste jag ropa på Mammen så vi kan hoppa över till grannen o rädda han haha. Skriver mer sen, puss
 
Gammal bild på mig och min bäbis.
 

Natta

Måste bara visa er en av mina favoritbilder på mobilen. Så fin o saknad. <3 






Gud vad jag inte gillar rubriker.

Hej! I förrgår och igår hände det inte så mycket därför blev det ingen bra blogging. Jag var på gymmet båda dagarna, plugga båda dagarna och kolla ph båda dagarna. I skolan i måndags hade vi dock en jätte söt tant som kom och hälsade på oss på spanska lektionen. Hon heter Marianne och brukar komma till skolan 1 månad varje år och hälsa på. Hon är verkligen jätte söt, skön och rolig att lyssna på. Hon berättade om när hon var/är lärare, massa gamla berättelse osv. Så kul att lyssna på. Alla satt helt knäpptysta och bara lyssnade och det, det händer inte ofta. 

Igår blev det efterlängtade ägg och kaviar knäckebrödet till frukost (ja, Lisa du ska få komma hit o äta det med mig någon dag!) Efter skolan blev det gymmet där jag o malle körde löpandet, styrka och 2 pass. Har börjat göra 100 squats varje dag och igår körde jag med vikter, hej träningsvärk idag! På kvällen satt jag o jempa nere i klassrummet och pluggade. När vi suttit där ett tag kom Raul o frågade om vi ville ha mat i klassrummet istället för köket. Det ville vi så han och Mammen kom ner med våran middag till oss. Sötaste världföräldrarna. När vi pluggat klart gjorde jempa sina 100 squats medans jag körde trappmaskin och räknade för henne haha. Sen kom Mammen o Lucas så då blev det massa prat till en början, men det slutade med pusskalas eftersom Lucas inte ville gå och lägga sig så vi fick tusen godnattpussar så han skulle slippa.

Lite blandade bilder från dagarna. 





Fick denna skickad till mig av Madde. Haha jaa, hon kallar mig bamba ibland



Agneta

Det är inte bara Adams födelsedag idag utan även mamma har namnsdag! Grattispussar till dig mamma, du är bäst. 
 

ADAM 6 ÅR!!

Idag är absolut ingen vanlig dag för idag är det Adams födelsedag! Världens bästa kille fyller hela 6 år och jag kan tyvärr inte vara med dig som jag varit alla de andra 5 födelsedagarna...men hoppas du har haft en grym dag med mycket presenter och glass ändå! Saknar dig. 
 
Vet inte hur många bilder jag har på Adam haha men här är några!  
 
Eftersom jag inte kan sjunga för dig får du en en låt här istället: 
 

Yeyy

Kvällen har bestått av zumba, mackor och läxor. Mestadels de två förstnämnda. Nu ska jag sova. Imon blir det skola och sen gymmet. Kommer låta töntigt, men jag har faktiskt saknat det lite hehe. Fick ett litet lyckorus förut när vi borsta tänderna och Jempis sa "skämtar du med mig?!" och pekade på min mage. Så en liiten förändring har nog hänt!! Nu är det bara att fortsätta träna och äta hälsosamt. :))
 
Säger godnatt med en av mina favoriter på kameran från Madrid. Puss
 

Bildbomb 3

En av alla affärer jag inte shoppade i..haha.
 
Ett väldigt annorlunda cafe eller vad man ska kalla det? Kul va det iallafall.
 
Alla barn i Madrid var så otroligt söta. 
 
 
 

Bildbomb 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildomb 1

 
Denna bilden togs när jag, Sara, Elin, Madde och Elvis var vilse. Vi gick in i en affär för att värma oss, men slutade med massa bilder istället. 
 
Bild på första restaurangen som öppnades i världen (?), eller något sånt. 
 
 

Gårdagen

Hej! Tänkte bara snabbt dra igenom gårdagen. Tanken var att vi skulle gå upp vid 8 och äta frukost vid 8:15, men när klockan var 8:26 väcker Bea oss och frågade vilken tid vi skulle vakna...Då blev det snabbt på med mjukisbyxor och tjocktröja och sen ner till frukosten där några andra satt och åt. Vi hade verkligen längtat efter hotellfrulle men när vi fick se den längtade jag genast hem till frukosten här i casa de Galdeano. Frukosten sög verkligen. fanns lite rostmackor, sylt, flingor, kaffe och juice. Efter frukosten gick vi till rummen och fixade oss, gjorde i ordning rummen och packade väskorna. Vid lite efter 9 checkade vi ut och lämnade våra väskor i bagagerummet. Sen gick vi några elever och några lärare till en stor känd park som heter el parque de retiro. Vi gick runt där ett tag och tog massa kort osv. Det var mysigt och jag och sara hittade en ekorre och massa småfåglar som vi stannade och matade med mina riskakor haha. När riskakorna var slut märkte vi att vi tappat bort alla från skolan. Så typiskt mig och Sara. Men det löste sig och tillslut hittade vi Lisa, Elvis och Ellen k. Vi kände oss då ganska så klara med parken så vi började gå mot de stora gatorna för lite shopping. Hittade en hel del grejer, men köpte bara en klänning. Sparar pengarna till Barcelona istället hehe. Vissa affärer var helt sjukt stora och hur fina som helst ex: H&M och ZARA. När vi kollat runt i flera affärer, tappat bort varandra, hittat varandra, träffat andra från skolan osv började vi leta upp ett ställe för att äta lunch på. Slutade på ett mysigt ställe där jag tog en cesarsallad som var galet god. När vi var klara började vi dra oss mot hotellet, men hittade såklart lite mer affärer på vägen. Vid 14 stod vi vid bussarna redo för att åka till ett ställe 30 minuter norr om madrid. Där gick vi en guidad tur till Miguel de Cervantes hus & universitet. Inte jätte kul då jag knappt vet vem snubben är och alla var kalla, trötta och hungriga. Någon gång mellan 17-18 började bussen rulla hemåt mot funkan igen. Vi blev liite sena eftersom jag, Sara och Elin sprang och köpte mat som tog liiite längre tid än vad vi trodde, så alla fick vänta på oss..oupsi. Bussresan hem var mysig. Jag och Lisa började resan med lite psykologiplugg men sen när det blev mörkt blev det mest musik, sovande och mycke skratt som vanligt. Även påvägen hem stannade vi i 30 min och åt och gick på toa. Resan hem tog lite längre tid, men jag tyckte bara att det var mysigt. Att det regnade gjorde det bara ännu mysigare tycker jag. När vi kom fram till ferian var klockan runt 00:30 och då var det bara att börja vandra hem till los pacos. Vi kom hem vid 1 och då blev det sängen direkt. Imorse vaknade jag runt 11 helt utvilad. Sen dess har jag bara pluggat en hel del, lagt in alla bilderna från madrid till datan, skypat med pappa, ätit, gosat med cleo och lyssnat på musik. Vid 18 ska jag och Jempa vara i skolan då det är Linns zumba/core pass. Längtar efter att få röra mig! 
 
Ska snart göra ett inlägg med massa bilder men så länge får ni en video som Sara gjorde under resan. Jag har också massa videor, så om ni har tur kanske ni får en till film...:) 
Puss
 
 
 

Madrid

Hej fina läsare! 
Nu ligger jag i sängen på hotellet och ska snart försöka sova. Idag ringde klockan alldeles för tidigt. Vi möttes alla vid ferian och tog bussarna vid 06:10. Den första timmen sov nog de flesta, sen blev det lite till och från. Resan gick förvånadsvärt snabbt. Hann inte alls bli uttråkad eller något. Vi stannade för 1 pause men resten av resan va det skratt, prat, mat och musik. När vi kom fram till hotellet här i Madrid delades vi in i våra rum och sen gick vi raka vägen till rummen för att byta om, fixa i ordning sig osv. Jag hamnade i samma rum som Bea, Lisa, Elvis, Hanna R och Cecilia. Muy coozzyy! När vi bytt kläder åt vi lite och sen gick vi runt mellan rummen. Slutade med att vi hade picknick inne hos Ellen, Ellen, Madde, Lova, Elin och Sara på golvet. Vet inte exakt vad klockan var, men efter en stund skulle vi gå på en guidad tur runt i Madrid. Guiden var en jätte snäll och söt tjej, annat om man jämför med surisen i cordoba... Turen var lagom lång och vi fick se bra och intressanta grejer. Efter någon timme eller två fick vi fritid. Vi gick mest runt en stund och tog massa kort. Efter ett tag insåg vi att vi virrat bort oss och började därför leta efter hotellet. Gick dock sådär. Jag, Elvis, Sara, Madde och Elin lyckades tappa bort alla inklusive kartan. Vi visste verkligen inte var vi skulle gå. Dom grädde på moset kom även regnet. Skit kul. Men vi lyckades hålla humöret på topp och jag och Madde passade på att prata en hel del spanska. Vi pratade bara spanska ett bra tag och vi fick till och med beröm av en spanjorska hehe. Efter någon/några timmar hitta vi tillbaka till hotellet. Äntligen. Vi gick på in på våra rum och chillade ett tag innan det var dags för mat. Maten var verkligen inte den bästa. Ganska så jätte dålig faktiskt, men den funka. Efter maten gick vi mest omkring och funderade på vad vi skulle göra. Slutade med att vi hamnade på hotellet där vi träffa fler tjejer. Vi bestämde oss för att gå till starbucks och llaollao. Där hängde vi ett tag innan vi började gå hem mot hotellet, då var klockan typ 22:30 eller något sånt. På hotellet hade vi bara allmänt kul. Längesen jag garvat såhär mycket. Vi dansade, sjöng, dansuppvisningar (hehe), catwalk, spela in massa videos osv. Älskar mina tjejer så. Imorgon blir det upp tidigt för frukost vid 8:15 och sen lite affärer innan vi åker vidare till ett annat ställe med bussen. Jag skriver imon. Puss och godnatt. 

Bilderna vill inte komma upp så de får jag fixa när jag är tillbaka i funkan. 





Godmorgon


I feel you Madde 

Locas





Just nu

Heej! Just nu ligger jag, jempa och Linn i sängen hemma hos Linn/abuelo/abuela. Imorgon ska vi åka till Madrid vid 06 så vi tänkte att det blir skönare att sova här eftersom det ligger närmare ferian vilket betyder att vi kan gå upp ca 40 min senare. As skönt. Idag efter skolan gick jag och gynnade med Elin och Malin. Det blev ett fitness pass och lite styrka. När vi kände oss klara gick vi till skolan där jag mötte upp jempa. Vi gick till eroski och köpte lite saker. När vi kom hem ställde vi oss och lagade pannkakor och gjorde chokladdoppade jordgubbar i kokos. Gilla vilka som kommer ha godaste matsäcken på bussen imon?? VI! När vi var klara i köket packade vi, duschade och gjorde oss klara för att åka hit till Linn. Nu ska vi snart sova eftersom klockan ringer vid 05...Gud vad vi kommer ångra att vi inte la oss tidigare. Vet inte hur det blir med internet och så i Madrid, men så fort jag hittar lite wifi ska jag slänga iväg ett inlägg till er! Promise. Nu vill jag sova. Puss och godnatt.  




DAGENS

Medans jag sitter på humhum-lektion tänkte jag att ni kunde få dagens outfit, inte för att den är något speciellt haha. Tog bara på mig något eftersom jag ändå slutar 13:30 idag o ska till gymmet direkt efter.

Skor-Nike 
Löptights-craft
T-shirt-diesel
Kofta-h&m





Resor

Även fast jag bor i Spanien så kan jag bli galet sugen på att packa en väska och åka iväg en stund. Som tur är har jag faktiskt några resor bestämda. 
 
Madrid- På fredag runt klockan 06 åker jag och alla andra i min humhum klass till Madrid. Vi ska endast vara där till lördag eftermiddag men det ska bli så kul ändå! Vi ska kolla på sevärdigheter, shoppa, kanske gå på någon musikal och mycket mer. L.Ä.N.G.T.A.R.
 
Sierra Nevada- Resan efter det är en dagsutflyckt till Sierra Nevada där vi ska åka skidor. Vi åker på morgonen den 14 februari, alltså på alla hjärtansdag, och kommer hem sent på kvällen. Jag hoppas på att vi får hyffsat fint väder så jag kan ta många fina kort hehe.
 
Barcelona- Denna resan är förtillfället lite oklar, men jag och några tjejer i skolan funderar starkt på att åka till Barcelona på sportlovet. Vi hade tänkt oss ca 6 dagar med massa turistande, shoppande, ätande osv. Denna resan måste bli av. 
 
Sevilla- Resa med humhum. Vet inte så mycket om denna, men antar att vi ska vara turister, ta massa kort och äta matsäck. Me gusta.
 
Granada-Även denna är med humhum. Antar även här att vi ska leka turiseter.  
 
Köpenhamn-När jag lämnat funkan för sommarlov åker jag antagligen till Danmark efter några dagar. Jag lämnar denna till ett lite senare inlägg, men GUD vad jag ska ha det kul där.
 
Allicante- I sommar blir det även några veckor i huset i Allicante. I år är vi tydligen superduper många som ska ner så det lär bli roligt!
 
 
 
Jag har säkert glömt någon humhum resa eller så men som det ser ut i nuläget så känns det som 14 kommer rulla på finfint! Får lite glömma alla "små resor" till typ malaga, marbella och ABSOLUT inte uppsala och stockholm där jag ska hälsa på mina fina vänner i sommar. Men nää nu planerar jag för långt i förväg. Känns inte bra att prata om sommarlovet. Vill inte att detta ska ta slut. 
 
 
Hemsedal förra året. 
 
 
 
 

Idag:

Hejj!
Idag har jag inte gjort så mycket. Skola från 9-15:50. Efter det blev det gymmet med Ellen & Malle. Vi träffade även Hanna där. Vi gymmade i någon timme eller så och sen gick jag hem. Hemma har jag bara ätit, kollat gårdagensavsnitt av ph con mi hermana och just nu gosar jag med världens bästa katt. Han är på världens myshumör, lovely. Idag är det föresten onsdag vilket innebär att jag har varit utan godis, dricka/saft osv, glass, chips osv osv i en hel vecka! Jag tycker det borde firas med lite choklad? Hehe nä får bli en kiwi eller något... Nu ska jag, Cleo och Jempa kolla på dagens avsnitt av ph. Hasta luego
 
 
 
 

Kommentar

En liten fågel viskade i mitt öra och jag fick veta att du ville ha INSPO! Därför tänkte jag tipsa om lite inlägg du kunde göra!! 
OUTFIT varje dag, snälla! 
gym/tränings inlägg, lite om dina framsteg osv skulle va ball! 
favoriter ur garderoben(?) haha, typ nu när du e i spanien har du lite andra favvos än i le swede.. 
hiss och diss e alltid ball :PP
tipsa om lite saker, kanske svårt för dig o tipsa från spanien, men tryyyy! 
fortsätt att uppdatera om dina dagar!! 
lägg upp på saker/kläder du köper, sånt tycker jag är jätte kul, finns säkert även en del du har köpt men inte visat, de kan du också ta o göra!! 
uppdatera med mkt bilder!! du har ju så många på macen!! 

okej de kanske va litt standard tips, men bättre än inget!! puss på dig min fina bäääästi, love uuuu, saknar dig.. igen!!! <3 <3
 
Svar: Natta du är bäst! Super tack för tipsen, nu lär det bli bloggning om någonting mer än bara mina dagar! Annars är jag ju sämst...
Världens finaste, älskar och saknar dig mest av allt nu!
 
 
 
 
 

Hola!

 
Blev inte så mycket bloggning igår som ni märkte. hade iallafall en vanlig skoldag och när skolan var slut gick jag till gymmet i 30 min men gick sen hem för jag mådde inte helt 100. Tror att jag hade fått i mig lite gluten. Kände mig inte alls på topp så gick hem och la mig i min säng som min söta hermana jempis hade bäddat upp för mig. Sov en stund och vaknade sedan mycket bättre. På kvällen blev det mest prat med jempa o madre, ph-tittande och chattande con mis amigas. I morse gick jag upp kl 07:50 trots att jag började 10:30 för jag skulle gymma med Ellen innan skolan. Vi sprang på löpbandet och sen gick jag på 3/4 pass innan jag var tvungen att bege mig till skolan. Skolan var inget speciellt. hade samhäll, historia och matte. Efter skolan stannade jag kvar en stund innan jag gick till gymmet med Bea och Linn. Vi körde 1 timme cross och sen lite streching osv. Imorgon efter skolan ska jag o Ellen bara köra styrka! Längtar hehe. Efter gymmet gick jag till skolan för att möta upp Jempa som dansat salsa och så gick vi hem och åt och sen blev det taxi iväg till en idrottsanläggning för lite innebandyspelande mellan klasserna. Jag som är ganska så sämst på innebandy tyckte ändå att det var ganska kul! När jag kom fram dit och fick veta att det var en spansk landslagsmålvakt som skulle vara med oss blev jag dock lite tveksam på om jag verkligen skulle vara med och förstöra allt haha. Men jag var med och det var kul! När klockan slog 22 stängde hallen och vi var tvugna att lämna. Jag och Jempa gick hem och kom alltså hem vid 22:45, då blev det dusch och lite plugg. Nu ska jag sova, vill så gärna kolla ph men kommer ändå somna så det är ingen ide. Får kolla två ansnitt imon istället! Hasta luego. Besoo
 
Hann även springa in till svenska affären och köpa en risifrutti och russin innan träningen! Risifruttin va det godaste på länge!
 
 

Träningshets.

Just nu är det väldigt många på min skola som har fått motivation till att träna. (Träningshets, träningsnarkomaner, kommit in i en "träningsbubbla". Kalla det vad du vill.) Jag vet att det finns dom på skolan som tycker att det är hur jobbigt som helst, men jag tycker bara att det är jätte kul! Jag kan förstå att de som inte tränar eller så inte tycker att det är jobbigt/tråkigt att höra om hela tiden, men jag tycker verkligen bara att det är positivt att såpass många faktiskt har tagit tag i träningen. Förra terminen var det inte lika många som gymmade eller gjorde träningen till någon "grej". Jag tränade nästan ingenting. Jag gick på vollyboll 1 gång, salsa 1 gång, friidrott i någon månad eller två, tog några pw:s eller löprundor men inte mer. Detta året har jag tänkt att lägga mer vikt på träningen än vad jag någonsin gjort. Jag har tränat i ca 4 dagar nu och jag tycker verkligen att det är kul och iallafall jag märker redan att jag blir gladare och piggare av det. Jag tycker det är så kul att många på skolan gymmar på samma gym! Varje gång jag varit där har jag sätt minst 4 stycken från skolan. Både lärare och elever. Jag gillar "hetsen" om träning. JAG mår bra av den. För dom som vill träna/borde träna men inte orkar ta tag i det är detta en bra "spark i rumpan" till att faktiskt börja. Det är ju lättare att följa strömmen än att gå emot den, right? Det är även både kul och ett trevligt samtalsämne haha. 
 
Jag märker också att dagarna blir mycket roligare. Jag hinner liksom träna och samtidigt vara med kompisar. Förra terminen gick jag nästan alltid direkt hem efter skolan och pluggade. Efter plugget åt jag och sen blev det serier eller något annat på datan. Nu kommer dagarna mer se ut såhär: skola, stanna kvar o plugga efter skolan, träna med kompisar (eller själv), hem, äta, göra-vad-jag-vill tid. Underbart enligt mig. 
 
Vet inte riktigt vad jag ville komma med det här inlägget men nu vet ni vad jag tycker hehe. Känner att jag bara bloggar om mina dagar och det måste vara tråkigt att läsa om 24/7...Kan ni inte ge mig lite tips på saker jag kan skriva om? Snällaaa.
 
 

vårens första dag typ.

Hola! Idag vaknade jag ganska sent, tror klockan var runt 11. Jag tog direkt på mig shorts och gick upp o solade på takterassen. Efter en stund kom även Jempa. Vi låg där i någon timme och pratade,solade o lyssnade på musik. Kändes verkligen inte som Januari... Efter ett tag började våra magar ropa efter mat så då gick vi ner och gjorde brunch. Väldigt gott! När vi ätit klart gick vi upp o la oss en stund på takterassen igen. Vi låg inte där så länge innan vi bestämde oss för att springa till stranden och powerwalka barfota i sanden, så det gjorde vi. Det var sån underbar känsla när man tog av sig skorna och gick barfota på stranden. Gud vad jag har saknat det. Vi powerwalkade i en halvtimme ungefär och efter det gjorde vi massa övningar. När vi var klara satte vi oss i sanden och pratade om allt och lite till som vanligt. Vi hann även prata lite med Lisa, Madde och Mickaela som joggade förbi oss. När vi sedan hade bestämt oss för att gå och dricka smoothie  och reste oss upp från sanden ångrade vi att vi inte hade strechat. Den träningsvärken i rumpan var inte att leka med haha. Efter lite promenad började den dock försvinna. Vi satte oss på ett mysigt ställe och beställde in varsin smoothie. Jag tog annanas och den var supergod. När vi var klara gick vi hem igen. Vi var borta i ca 3 timmar om inte mer, men det var bara skönt. Idag har det verkligen varit vårväder. Vissa bada till och med i havet, så varmt tyckte jag dock inte att det var... När vi kom hem gick vi upp och strechade på terassen och sen blev det mat. Resten av dagen har mest bestått av mys, letande efter resor och skype med mina favoriter Lisa och Ellen. 
Denna helgen har verkligen varit perfekt. Me flipa. 
 
Nu ska jag snart sova. Imon blir det skola, gymma och plugga.
 
2 från idag.
 
 

plaza major

Hej! Kvällen igår var verkligen så rolig!! Ellen, Ellen, Lisa, Jempa, Elvis, Elin och jag åkte som sagt till plaza major. Vi tog tåget dit vid 19 och när vi kom fram åt vi på taco bell. Godaste på länge! Sen åt vi lite yoghurtglass och gick in i spelhallen. Vi började med att bowla, märktes att jag inte hade bowlat sen lågstadiet... Efter det körde vi airhockey, man körde 2 mot 2 och jag o jempa mötte Ellen och Elin. Vi vann alla gånger och det var verkligen jätte kul! Vill spela mer! Vi var på plaza major i ca 3 timmar innan vi tåg tåget tillbaka igen. Var hemma vid 23 och då tog vi det bara lugnt. Kvällen var verkligen lyckad, roligt att göra något annat än att bara gå ut här i funkan.
 
Här är några bilder från kvällen. Vi tog två fina bilder i fotoautomaten oxå.. <3
 
 
 
 

Igår och idag

Hola! Bloggade ingenting igår för jag orkade inte. Dagen var bra. Började med geografi och efter det hade vi idrott följt av klassråd. Efter klassrådet hade vi bamba o efter det hade vi en stor håltimme så då satt vi på mattor i aulan och letade efter lite resor. Vi vill så gärna åka någonstans runt sportlovet! Får se om vi hittar något rimligt. Skoldagen avslutades med historia och matte. Efter skolan satt jag kvar i någon timme eller mer med några tjejer. Vi satt och pratade om allt o ingenting och efter en stund kom Liza och satte sig vid oss. Vi fortsatte och pratade om allt och fick även höra lite saker som hänt på skolan under andra år och så. Vissa år verkar ju ha varit helt sjuka? Liza sa iallafall att vårat år är i klass med hennes favoritår som var för några år sen. :)) Jag, Linn, Bea och Ellen kom även överens om att vi ska vara duktiga tjejer (dvs inte äta godis och lite så) fram till 17 mars då Linn fyller år, tror dock att jag fortsätter med godisförbjudet till min födelsedag som det var planerat från början. Vid 17:30 började Linn, Ellen, Malle, Bea o jag röra oss mot gymmet. Vi gick på zumba pass och körde lite andra saker. Sen gick jag o Bea hem till Los Pacos. När jag kom hem duschade jag o gjorde i ordning mig och sen var egentligen tanken att jag skulle följa med några ut och äta sushi o fira Sofi som fyllt 18, men det blev stressigt och min madre hade redan gjort mat till mig så jag skippade det. Vid 22:30 började jag o Jempa gå mot "stan" o möta upp lite tjejer.  Jag mötte upp Elin o Madde och vi gick till sushistället för att snacka lite med tjejerna. När de hade ätit klart gick vi till ett mysigt ställe där Lucas, Björn, Ellen o Lisa spelade biljard blandannat. Sen gick vi och baila baila baila. Kvällen var hur kul som helst och det var mycket folk på ställerna. Ganska så perfekt första utgång i funkan 2014 faktiskt. Jag o Jempa kom hem någongång efter 3. 
 
Imorse ringde klockan vid 9..lagom trött. Låg kvar i sängen till 10 och sen började jag göra mig i ordning mig för lite träning. Sprang till gymmet och mötte Ellen där någongång vid 11:30. Vi körde lite löpband, situps o andra maskiner innan även Malle kom. Vi gick till "rummet" (salen där alla pass är) för att kolla om den var ledig så vi kunde köra lite egna övningar, men den var upptagen med ett pass. Men när en tjej såg att vi stod utanför kom hon o frågade om vi ville vara med, så det var vi. Passet hade hållt på i 10 min så vi hade missat själva "genomgången" för alla rörelser, men snälla som dom är här i spanien visade dom om allting för oss så att vi också skulle kunna hänga med. Så snällt! Det var typ step-combat eller något liknande och det var verkligen kul och oerhört jobbigt. Så det passet tänker jag fortsätta göra! Efter passet sprang jag hem. När jag kom hem fortsatte jag med lite träning med Jempa. Vi körde två app-pass som Jempa har på sin mobil på takterassen. När vi var klara lagade vi mat. Vi gjorde pastapesto. Efter maten hoppade jag in i duschen och nu sitter jag på sängen och ska snart kolla på en film. Ikväll åker jag och några tjejer till plaza major för shopping, mat och bowling. Ska bli kul!
 
Hihi hann även ta en del badrummsbilder med jempis mobil.
 

GE MIG SOMMAR

Ligger just nu i min säng (önskar jag kunde skriva sköna) och tänker. OJ vad jag vill ha värme just nu. Sol, stranden, flipflops, sena kvällar utan jacka osv. Snälla sommar kom tidigt i år. Vill inte vänta.
 
Drömmen att kunna gå till skolan i shorts...
 
 

Hoy:

Hola! Just nu sitter jag i sängen med myskläder och funderar starkt på att kolla på oth (för 1000 gången) eller börja kolla på pll. Har faktiskt inte sett en enda avsnitt av pll så det borde väll vara dags nu? Men vet inte om jag vågar börja kolla för antagligen kommer jag fastna i serien och lägga skolan åt sidan och det är inte okej. Får se hur jag gör. Nu fick ni veta det haha. Idag är det torsdag vilket betyder bra dag. Tre sköna lektioner. Idag har jag även varit galet duktig. Efter skolan gick jag och Ellen A och köpte gymkort. Som jag nämnde igår ska jag börja ta hand om min kropp ett tag nu, dvs inget godis, läsk, chips osv och mycket träning. Jag och Ellen var galet duktiga på gymmet. När vi gick därifrån räknade vi ihop hur många timmar vi varit där idag och vi kom fram till nästan 4 timmar (dock med en snabb promenad till skolan emellan). Vi gick på 2 pass (total fitness och intervall), sprang, cyklade, styrka och även lite övningar med hjälp av PT-Malle. Känns så himla kul och bra att ha kommit med träningen igen. Sen att jag varit utan godsaker i två dagar är också värt att nämna haha. Ajaa nog om det. Nu ska jag måla naglarna och kolla på någon serie. Imon blir det skola & gymmet. Puss o kram
 
ps: Dagens citat står Malle för. "Jag orkar inte promenera, jag går till gymmet istället." Hur orkar hon? #träningsnarkomanennummer1 Men vi gillar dig ändå sötis.
 
Tog ingen bild idag så det få bli en härlig från förra året vid skolstart typ.
 
 

Nu kände jag mig redo för lite uppdatering:

Okej, nu är jag i mitt lite varmare hem i Spanien. Klockan 9:20 åkte jag till flygplatsen med två tjocktröjor, dunjacka, två klockor och det tyngsta halsbandet på mig. Vad gör man inte för att slippa övervikt? :)) Visade sig dock att jag had övervikt ändå (hur lyckas jag?) men jag klarade mig ifrån att betala extra iallafall! Vi satte oss och chillade lite innan vi började gå mot säkerhetskontrollen. Jag hann även äta en piggelin!! När det blev dags för hejdåkramarna blev det jobbigt...men så fort vi hade gått igenom säkerhetskontrollen och var påväg mot planet kändes det lite bättre. Flygresan var ganska seg eftersom vi åkte med ryanair och inte hade något internet så både jag och Sara passade på att sova en stund. När vi landade hämtade vi ut våra väskor och begav oss sedan till tåget tillsammans med Kian och Josefin som åkt samma plan som oss. När jag sitter på tåget och pratar med Jempa säger hon att det verkade som att Mamen trodde att jag skulle komma dagen efter haha så det blev lite kaos. Ingen kaos utan sofia och ingen Sofia utan kaos...Jag ringde och smsa Mamen några gånger men hon svarde inte så jag fick tag på världens bästa Elin som så snällt mötte upp mig vid skolan och höll mig sällskap tills jag fått tag på Mamen. Vi fick reda på att familjen var hemma hos abuelo y abuela så vi gick dit och därifrån körde Mamen o Mamens syster hem mig och Elin till huset. Vi tog det lugnt, åt mat och pratade igenom hela lovet och lite till. Efter en stund kom även Jempiis så då blev det kramar för hela slanten. Vi följde med Jempa ner till köket och satt med medans hon åt och snackade även igenom hela lovet med henne. Mys. Sen gick vi upp på hennes rum och chillade, hon fick julklappar av mig och efter ett tag bestämde vi oss för att gå och möta upp Malle för lite kvällsmys. Vi mötte upp henne vid eroski och sen gick vi till Lisa och Ellen där även Madde var. Vi satt utanför deras lägenhet ett bra tag och bara pratade, skrattade och bara hade det allmänt bra. Shit vad jag gillar er tjejer! Efter ett tag blev Jempa, Madde, Ellen, ELin och jag lite hungriga så vi gick till BK och tänkte köpa lite mat men när vi kom dit såg vi att dte var stängt. Då var det bara att leta upp ett annat ställe. Efter en stund hittade vi ett litet hak där de sålde pommes så de köpte vi och satte oss på en "bänk" vid strandpromenaden. Vi fortsatte prata om allt och lite till, så skönt att spanjorerna inte fattar vad vi säger när vi pratar svenska hihi. När pommesen var uppätna och vi skrattat klart började vi gå hemåt. Vet inte exakt vad klockan va när vi kom hem men skulle tro att den var runt 01:30-02:00. Väldigt mysig första kväll i Funkan 2014. 
Dagen efter sov vi ut, vääääldigt länge. Tror inte jag vaknade förens 12:00. Jag gick ganska direkt upp till Jempa och la mig bredvid henne en stund sen gick vi ner och åt frukost. Vid 14 mötte vi upp Madde och gick då hem till oss igen för att plugga. Eller aah, jag o madde pluggade medans Jennifer somnade i solen. Hon kom in efter ett tag och hade fått färg i hela ansiktet o armarna. Är det verkligen Januari? Känns mer som april. Vi pluggade effektivt i några timmar och fick en hel del gjort. Sen åt vi även lite svensktgodis, lysnade på musik och fortsatte snacket vi pratat om kvällen innan. Lucas kom även in i rummet och var med oss ett tag och sen var vi även nere i köket en stund och åt mellis. Någon gång innan 19 följde vi henne hem. På kvällen gjorde vi inte så mycket. Blev mest snack, softande och PH tittande. När vi kollat klart på PH var klockan mycket och jag var så galet trött men kunde inte sova. Låg därför uppe till väldigt mycket försent och skrev med Dilara, en av mina räddare i nöden kompisar. En av dom som man vet alltid svarar oavsätt vad klockan är. Du är bäst! 
Imorse när klockan ringde 07:40 var det inte alls roligt att stiga upp. Låg därför kvar en stund men fick tillslut släpa mig upp för första dagen på vårterminen. Det var så kul att träffa alla igen. Första lektionen började dock med att man skulle skriva en argumentation och skicka in den...hehe jag trodde att det var nästa vecka så inte hade jag förberett mig inte. Fick iallafall ihop en text på ca 700 ord problemet var bara att den skulle vara mellan 400-600 ord.Hur kunde jag skriva för mycket med tanke på att jag inte hade något intressant att skriva om enegtligen? Det ÄR något fel på mig. Nu är den inskickad iallafall och det känns ändå helt okej. Resten av dagen var rolig och skön tycker jag. Håltimman var kul, bamban var mysig då jag, Maddis och Elin satt ute på terassen utan att frysa en gnutta och bara skrattade, spanskan var helt okej och samhällslektionen var underbar eftersom jag satt vid det öppna fönstret och hade därför en timmes solning samtidigt som lektionen. Lovely. Tro det eller ej men jag fick faktiskt en hel del färg på ena armen haha så fult eftersom den andra armen är vit som snö. Efter skolan satt jag kvar en stund med några och sen gick jag o Jempa och shoppade på eroski och "kinesen" som den så fint kallas. Fick men mig toppen saker hem bla: nagellackborttagningsmedel och toffsar haha. När vi kom hem tog jag det lugnt på mitt rum med en halv film och lite knäckebröd. Sen gick jag upp till Jempis och sov en stund i hennes mycket mjukare säng. Lite innan 20:00 fick vi mat (galet tidigt för att vara här i spanien men vi var SÅ hungriga) och sen satt vi kvar en stund vid bordet och pratade med Mamen. Sen gick vi upp igen och jag skypade en stund med Ellen A. Vi planerade en hel del saker blandannat om vårat gymkort som vi ska köpa imon. Det är nämligen så att Jempa o jag ska skippa onyttigheter och träna stenhårt tills min födelsedag (första april) så vi sen kan glida runt på playan sen med fina magar. Haha kanske inte riktigt så men typ. Så imorgon blir det till att köpa gymkort. Jempa har salsa men jag o Ellen har redan bokat in 2 pass imon. När jag skypat klart med Ellen hoppade jag in i duschen och sen på kvällen blev det som vanligt PH tittande con mi hermana. Helt sjukt hur ett program kan få en så galen. Jag planerar hela min dag efter PH typ och det är alltid samtalsämnet på skolan tisadag, onsdag och torsdags morgonar. Siiiick. Nu ska jag ta fram kläder tills imon, blir lätt: träningskläder och bikini i väskan. Älskar att man kan gå runt med träningskläder i skolan utan att känna sig kaos uttittad. Här är det "vanligt" medans på min skola i Götet är det ett BIG NO para mi. No se porque? Bikinin i väskan är bara ifallatt det råkar bli runt 20 grader så man kan lägga sig o sola en liiiten stund på stranden mellan passen:) 
 
Nä nu måste jag sova, det har tagit alldeles för lång tid att skriva detta inlägg. Puss & Godnatt.
 
Samtliga bilder tagen från maddes blogg!
 
Fösta kvällen i funkan 14.
 
Svenskt godis på pluggdagen.
 
Idag i bamba.
 
 
 
Ännu en bild från pluggdagen.
 

Bilder:

Tänkte dra dagen lite snabbt i bilder.

Började dagen med pannkaksfrukost.

Sen åkte jag o Anna in till stan för NK:s rea. Vi mötte även upp Therese o hennes 2 kompisar för lite fika. Mysigt tycker jag.



När jag kom hem fick jag finbesök av Sara o Vilma. Visste inte att Vilma skulle komma så blev verkligen chockad när hon ringde på dörren! Har inte sett henne på evigheter så det var jätte kul!
Dom var här i lite mer än 4 timmar så vi hann med en hel del bla: fika, prata och så hjälpte dom mig med packningen! 



På kvällen var tanken att jag skulle hem till bästis Sara ett tag o ha lite mys o goffkväll (kolla alla uppsalabarn! Jag lär mig!) men hennes tåg hade stannat i Helsingborg (hon har spelat basket i lund) så vi hann inte... Synd, men som tur är åker hon med mig till flygplatsen imon. Hann även träffa Sofia för en hejdåkram på kvällen! 
Nu måste jag försöka sova. Imon åker jag hem till Spanien igen. Detta lovet har gått läskigt snabbt. 
Puss


NK

Hola! Kom precis hem från en mysig dag på stan med Anna. Vi var på NK rean,fikade osv. Kom hem med några hundralappar fattigare men med en fin tröja rikare :)) skriver mer om dagen och lägger upp bilder sen. Nu måste jag börja packa o fixa lite för snart kommer Polhemstjejerna hit för att säga hejdå...

Puss 




Lite frågor om 2013

Tänkte att jag kunde följa strömmen och svara på lite frågor om 2013. Har sett dessa frågor på x antal bloggar så det fick bli dessa. 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Haha ja, flyttade till Spanien.

Något du aldrig trott skulle ha hänt? Trodde aldrig att jag skulle flytta till Spanien för att gå 2:an där. Det var lixom inget som jag hade planerat.

Hur har ditt 2013 varit? Väldigt bra och annorlunda. 

Vad är din största framgång 2013? Hm, måste nog vara att jag faktiskt flyttade till Spanien.

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Haha hatar denna frågan. Alla verkar tro att nyår är något "livsförändrande event" haha, men om ens liv sög hela detta året lär det suga 1/1 också. Men jag hoppas att året rullar på som de andra åren. Tycker inte man ska sitta och deppa över hur dåliga/bra åren varit, bara slöseri med tid enligt mig. Carpe diem lixom haha lol.

Villka datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Åh många! Men bla: 20/4, 23/4, 8/5 och 31/8. De två första är justins konserter och den tredje är 1D:s konsert haha. Det sista är när jag flyttade. Sen minns jag massa händelser också som jag inte kan sätta datum på. Ex: när jag var i London och jag blev tillfrågad om jag ville jobba på A&F eller Hollister, när Elvira sprang in i en glasdörr hemma hos Leo under feriaveckan (haha dör), nollningsveckan på polhem osv.

Bästa köpet? Hm, just nu kan jag bara tänka på mina oerhört fina o sköna nike skor som jag fick i julklapp.

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, kläder och onödiga saker haha.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket! Att jag flyttade till Spanien, lärde känna massa nya fina människor, att jag började volontärarbeta osv.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Alltså guldfiskminne som jag har kommer jag inte på några nu haha. Men jag minns att "islands in the stream" på radion när vi åkte till landvetter den morgonen jag flyttade till spanien haha, varför kommer jag ihåg sånt? Sen kommer jag alltid tänka på konserterna när jag hör justin och 1D:s låtar. Och alla Håkans låtar... och min och jempas "Marry me". Gud jag vet inte. Helt plötsligt kom jag på massa. 

Bästa minnet från sommaren 2013? Åh har massa, men blandannat när jag var i spanien med bästa Natali.

Är det något du sakna år 2013 och vill ha 2014? Hm, inte vad jag kan komma på just nu...magrutor kanske? haha nej jag vet inte. Orkar inte vara seriös. Är så trööttt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Vet faktiskt inte.

Favoritprogram på tv? Hm.. Idol, paradise hotel osv. 

Största musikaliska upptäckten? Gud.. vet inte. Men sen jag träffade Jempa har jag börjat lyssna på oerhört mycket Beyonce. Lyssnade på henne innan, men inte alls lika mycket.

Vad gjorde du på din födelsedag? Jag var sjuk så jag gjorde inte så mycket. Vet att Emil o Jennifer var i göteborg och att vi åkte till stan och kollade runt lite osv. 

Vad fick dig att må bra? Att jag faktiskt tog tag i mitt liv och gjorde en förändring. Slutade på den skolan som jag bara ville spy på (haha inte klassen, men själva skolan) och började i den mysigaste skolan jag vet. I slutet av ettan var jag så oerhört skoltrött. Skolan jag gick på är säkert bra och så, men jag kunde bara se det dåliga med skolan. Jag behövde verkligen en pause. Nu kanske jag kan komma tillbaka till den skolan i trean och känna att det faktiskt är en bra skola och så.

Vem saknade du? Oj, vem saknar jag inte när jag är i spanien?

 

Blir så glad när jag kollar på denna bilden. Känns konstigt att kunna säga "vi ses imon", men det kan jag göra nu efetrsom klockan är över 00.00. Så. Vi ses imon Madde o Elin! IIhhhhh

 
 

Sammanfattning, igen...

Hola! Okej, NU är jag tillbaka på riktigt. Glömde helt bort bloggen..hehe. Drar en snabb sammanfattning av dagarna:
 
Den 29/12:
Gick upp i ganska lagom tid och vid 10:30 stod frukosten på bordet. När vi ätit klart åkte Emil för att träna och jag, Jennifer, mamma o pappa åkte till frölunda torg. På torget passade jag och Jennifer på att shoppa medans mamma var hos frisören. När vi sedan satte oss i bilen efter någon timme hade jag fått med min världens finaste datafodral! När vi kom hem satte jag och Jennifer oss i soffan och kollade på en av mina favorit filmer "safe haven". SÅ BRA. Har ni inte sett den är det ett måste! Efter en stund åt vi köttfärssås och pasta och efter det åkte Emil och Jennifer hem till Nässjö. På kvällen åkte mamma, Sara och jag till Liseberg. Det var super mysigt och knökat med folk eftersom det var sista dagen Liseberg var öppet år 2013. Vi hade världens tur när vi spelade på hjulen. Vi spelade inte alls många gånger men vi kom ändå därifrån med en chipspåse, några påsar bilar och stjärnvinst på marabou! Åt även våfflor samtidigt som vi kollade på fyrverkerierna som är varje år. När vi kom hem kollade jag o bästis på "känn ingen sorg" och "karatekid". 
 
 
 
Den 30/12:
Dagen började med att jag jobbade på pappas jobb. Jag skulle städa och tvätta bilar. I början var det verkligen skit tråkigt. Men efter ett tag hittade pappa ett aux-sladd (sladd från mobilen till radion). Så med spotify på högsta volym blev det genast mycket roligare. I slutet va det faktiskt riktigt kul att springa runt, sjunga och putsa på bilar...haha. När klockan slog 14:30 åkte vi och åt lite lunch och sen släppte pappa av mig i stan. Jag mötte upp Dilara och Sara H. Dilara var ju en av dom som mötte upp mig på flygplatsen så hon hade jag ju träffat (det var dock hur kul som helst att träffa henne igen!!) men Sara hade jag inte träffat sen 30/8 så när vi såg varandra blev det lite skrik o långa kramar haha. Vi gick runt en stund inne på nordstan och bara pratade, letade saker till nyår osv. Jag hade lite panik eftersom jag inte hade någon aning om vad jag skulle ha på mig på nyårsafton...Alltid sista sekund. Vet inte vad klockan var när vi började åka hemåt, men en påse med ett linne i hade jag iallafall fått med mig! Jag åkte med Sara hem för en fika och för att låna en tröja. På kvällen satt jag mest framför min garderob och försökte välja ut något att ta på mig på nyår. Jag är hopplös. 
 
Den 31/12:
Dagen började med att jag mötte upp Natali på frölunda torg vid 11:30 för lite shopping och planernade. Hittade en fin klänning på Gina som efter lite nål,tråd och sax fick bli min nyårsklänning. Ni som känner mig vet antagligen att jag gillar att sy om mina kläder hehe. Innan vi åkte från torget handlade vi mat till kvällen. Pappa hämtade oss på torget och när vi satt i bilen ringde Dilara i panik och behövde hjälp med att sätta på hennes lösögonfransar. Haha det var inte det lättaste att fösöka förklara det via telefon. Skratta så jag fick kramp i magen. Men hon lyckades och det blev hur fint som helst! (Tänkte dock på det telefonsamtalet några gånger under kvällen...haha.) Iallafalll, jag och Natta åkte mellan våra hus hur många gånger som helst. Först hem till mig för att fixa en sak, o sen till henne för att packa lite, gå ut med söta Chanel o sen till mig osv. Till sist var Natali, Tilda och jag hemma hos mig för att börja göra iordning oss för kvällen. Efter en stund kom även Emilie. Vi gjorde i ordning oss, åt, dansade omkring haha osv. Vid 21:30 gick vi till bussen för att åka till Mölndal där vi skulle tillbringa kvällen med lite folk. Det blev en super lyckad kväll och vi hade så så kul! Vet inte exakt vad klockan var när vi började åka hemåt, men vi somnade väääldigt skönt i Natalis säng vid 4-5 någongång. 
 
Den 1/1: 
Vi vaknade hyfsat tidigt, vet inte vad klockan var men tror den var innan 12 iaf. Vi låg kvar en stund inne på rummet innan vi gick och åt frukost. När vi åt frukost kom även Emilie. Vi satt en stund inne på Nattas rum och pratade innan vi åkte vidare hem till mig. Natali övningskörde (thihi) <--bara Emilie o Natta fattar haha. Plockade även upp Tilda på vägen. När vi kom hem till mig satt vi bara på mitt rum och softade, tittade på lite vines och pratade. Alla var så trötta haha. När de gick hem sen på kvällen åt jag pizza och kollade på "Så mycket bättre" på tv4play. Älskar allt som Agnes och Ken sjunger. 
 
Den 2/1: 
Denna dagen var den lugnaste dagen på hela lovet. Låg hemma hela dagen och tittade på "Så mycket bättre" och åt haha. Tanken var att jag skulle jobba, men jag orkade verkligen inte. På eftermiddagen bokade jag en frisörtid och vid 18 satt jag i frisörstolen. Mitt hår har vuxit så enormt mycket i Spanien. Så klippte av ca 10 cm och typ 15-20 cm framme vid ansiktet. Känns konstigt att ha "kort" hår...haha. Efter frisören gick jag och köpte piggelin!! Saknar verkligen piggelin när jag är i spanien! Synd att man inte kan skicka ner glass...:( På kvällen tittade jag på "something borrowed". Inte för att den är så bra, men det är en scen där dom dansar en dans som jag och Natta kan så blev sugen på att kolla på det hehe. 
 
 
 
Den 3/1: 
Var med Ida och Lovisa hela dagen. De hämtade mig någon gång efter 12 och då åkte vi hem till dem. När vi kom dit gick vi ut och kastade lite boll med Cracker och Bergan. Cracker är deras hund och Bergan är en hund som de passar. När vi kom in igen badade jag och Lovisa Bergan. Resten av dagen åt vi mat, tittade på film, jag berättade om saker som hänt i spanien och ida berättade om saker jag missat i Sverige, testade min chokladfondue som jag fick i julklapp av bästis-Sara osv. Sen pysslade vi även en stund på kvällen med deras söta 3-åriga granne haha. Jag gjorde födelsedagskort till Ida och Lovisa som de ska öppna när dom fyller år och de gjorde massa fina kort till mig som jag ska öppna när jag känner för det när jag är nere i Spanien. Väldigt mysig kväll. Jag har verkligen saknat Ida o Lovan!  Vid 00:00 blev jag följd hem.
 
 
 
Den 4/1 (idag):
Blev väckt av mamma vid 10:15. Vi gick ner och åt en god frukost med pappa och sen satte jag och mamma oss på hallgolvet och rensade igenom massa påsar med skor, barnkläder och gosedjur. Jag tycker det är helt galet hur ett par skor kan få en att minnas massa saker man gjorde när man var superliten! Vi blev sittandes ett tag och pratade minnen och kollade på kort. Mysigt, älskar sånt. Vid 13 mötte vi upp mormor o morfar på Jensen´s bøfhus. Vi satt där ett tag och åt god lunch. Efter lunchen sa jag hejdå till mormor o morfar som jag nu inte kommer få se på 6 månader... aldrig kul att säga hejdå. Hatar det. När vi kom hem gick jag upp på mitt rum, satte på spotify och började packa. Hann inte alls packa mycket innan jag blev uttråkad och började göra massa annat. Efter ett tag bestämde jag, Natta och Emilie att mötas i stan för en fika, så det gjorde vi. Kom hem vid 20 och då satte jag mig i soffan och kollade på tv med mamma och pappa. Mysigt. Här i soffan har jag nu suttit och skrivit detta inlägget...i ca 2 timmar... :') :') "Drar en snabb sammanfattning..." ppfftt. Men nu har ni något att läsa iallafall, Ida sa att hon gillade långa inlägg. Så detta var till dig Itzyy! Puss
 
 

RSS 2.0